You are here: Home » Green gadgets » Je eigen moestuin begin je met Hendrik Jan Opscheppersboxen

Je eigen moestuin begin je met Hendrik Jan Opscheppersboxen

geschreven door Constance

Je kan ze weer sparen bij de Appie, want je weet inmiddels dat niets leuker is dan je eigen maaltijd planten en daarna je eigen oost te zien groeien, bloeien én op te eten. Maar waar begin je als je geen of weinig ervaring hebt met een eigen moestuin? Hendrik Jan helpt je met een speciale Opscheppersbox. (Vanaf morgen in de winkel.)

De Opscheppersbox is een starterskit met een handschepje, handharkje en tuinhandschoenen. En een stappenplan voor de aanleg en onderhoud van een moestuin. Extra leuk is dat er ook materialen in zitten voor een tuinkijkdoos (kleurpotloden, vloeipapier en plaatjesvel). Zo krijg je ook kinderen enthousiast voor de moestuin.

En als je kinderen echt enthousiast wil maken om mee te helpen dan is de Opscheppersbox speciaal voor kinderen een leuk idee. De Opscheppersbox voor kinderen bevat een kindergereedschapssetje bestaande uit een gieter, twee tuinschepjes, een harkje en een handig draagtasje. (In de winkel kan ook worden gespaard voor een extra plaatjesvel voor de tuinkijkdoos. Deze ontvangt men bij besteding van € 10,- aan Hendrik Jan gereedschap.)

Alvast een paar handige tips voor de aanleg en onderhoud van een moestuin:
Maak voor je zoon of dochter van vier houten planken een aparte bak van ongeveer 1 vierkante meter. Dan houden ze het overzicht.
Spit voor een goede groei van de wortels de bodem waar je de knolgewassen en wortelsoorten zaait minimaal een halve meter door.
Kruiden en groenten kunnen prima door elkaar groeien. Samen met de eenjarige bloemen helpen ze elkaar om ziektes te bestrijden. En niets lekkerder dan sla uit eigen tuin met zelf geteelde basilicum, toch?

Hendrik Jan heeft ook een reeks leuke filmpjes gemaakt waarin kinderen tuingereedschap in handen krijgen en dan moeten raden waar het voor gebruikt kan worden. Ook mogen ze zelf een naam verzinnen voor dat gereedschap. Hieraan koppelt Hendrik Jan een prijsvraag, dus houd de Facebookpagina van Hendrik Jan de Tuinman in de gaten!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com