You are here: Home » Beauty » Test; Kruidvat Solait Instant Self Tan Lotion & Mousse – de Battle

Test; Kruidvat Solait Instant Self Tan Lotion & Mousse – de Battle

geschreven door Constance

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen ben ik, nu ruim anderhalve week geleden, aanwezig geweest bij de lancering van de nieuwe Kruidvat lente & zomerproducten. En Kruidvat heeft 2 nieuwe Solait Self  Tan producten gelanceerd; de Instant Self Tan Lotion en de Instant Self Tan Mousse.

In mijn goodiebag zat de Solait Self Tan Mousse en Kruidvat heeft mij ook de Solait Self Tan Lotion opgestuurd. Nu ben ik zelf niet zo’n fan van een mousse dus was ik blij dat ik ook de lotion kon proberen. Voor het beste resultaat raadt Kruidvat aan dat een speciale handschoen gebruikt (leverbaar in april as.) maar aangezien die nog niet beschikbaar was, heb ik de mousse en de lotion met een plastic boterhamzakje aangebracht op mijn benen. Ik had nl. geen zin om bruine handen te krijgen, en zelfs als je je handen heel goed wast, loop je een grote kans.

Er is verschil in kleur tussen beide producten, de mousse is een stukje lichter en dan de lotion. Je hebt iets meer nodig van de mousse dan van de lotion maar beiden smeren heel goed uit. Ik heb mijn rechterbeen met de mousse ingesmeerd en mijn linkerbeen met de lotion.

Tips; als je je hele lichaam met een self tanner wilt insmeren begin dan bij je benen en werk naar boven toe, eindigend bij je gezicht of bovenlichaam. Als je nl. van boven naar beneden smeert loop je de kans dat je strepen, op je buik, bij het insmeren van je benen. Verder moet je je knieën en ellebogen vermijden en je krijgt een mooiere bruine kleur als je lichaam én gezicht goed gescrubt hebt.

Rechterbeen is ingesmeerd met de lotion. Linkerbeen is ingesmeerd met de mousse

De Kruidvat Solait Instant Tan producten kan je ook op je gezicht gebruiken en door de bruine kleur heb je gelijk al een mooie gekleurde huid na het aanbrengen. En hierdoor kan je ook precies waar je nog wat lotion of mousse moet smeren. De uiteindelijke kleur heeft zich na 4 tot 6 uur ontwikkeld maar als je een donkerder kleur wilt hebben, dan kan je gewoon nog een extra laagje aanbrengen. Maar zorg wel dat je binnen deze 4 tot 6 uur niet met water in contact komt want dan kan je strepen krijgen, hetzelfde geldt voor knellende kleding.

Conclusie; Zowel de lotion als de mousse smeren heel goed uit, maar toch heeft de mousse mijn voorkeur (nooit gedacht), althans voor mijn benen. Voor je gezicht is de lotion wel gemakkelijker ook omdat je de lotion veel beter kunt doseren dan de mousse. Ik zou zeggen, neem de mousse voor grote gedeeltes van je lichaam, zoals je benen, rug, borsten, billen en buik en gebruik de lotion voor je armen en je gezicht. En ik kan me voorstellen dat het met de speciale handschoen nog gemakkelijker gaat, en loop je niet de kans  dat je je handen, na afloop, schoon moet boenen.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Jam 2 juni 2021 - 13:58

Hallo
Vraagje, ik zie ook revieuws van self tan dat de bruine kleur er onder de douche of met scrub weer af gaat. Hoe is dat bij solait? Hoeveel dagen heb je plezier van je tintje voordat je weer moet smeren?

Reageer
Constance 3 juni 2021 - 11:09

Hi Jam, zonder te scrubben blijft het ong. 4 tot 5 dagen zitten maar als je regelmatig je benen scrubt (bijv. om 2 tot 3 dagen) of scheert dan moet je ong. er rekening mee houden dat de kleur wel sneller weg gaat. Succes

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com