Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Maak je eigen kokoswater met Biotona Bio Coconut water Raw poeder Maak je eigen kokoswater met Biotona Bio Coconut water Raw poeder
shoppen

Nu ook in Nederland, Obrigado Braziliaans kokoswater

Het duurzame Braziliaanse kokoswatermerk Obrigado ligt nu ook bij ons in de winkel en het bijzondere aan dit kokoswatermerk is de manier waarop dit water uit de kokosnoot gehaald wordt. Dit gaat met een naald, zonder tussenkomst van zuurstof en licht, en op deze methode ligt dan ook een wereldwijd patent. De smaak van vers kokoswater is hiermee zonder toevoegingen gegarandeerd. De kokosnoten komen van een eigen duurzame farm waar meer dan 400.000 palmbomen groeien en heeft ongeveer de grootte van de Nederlandse Veluwe.

Obrigado betekent “dankjewel” in het Portugees, de officiële voertaal in Brazilië. De naam geeft direct aan wat de visie van het bedrijf is. Het merk garandeert niet alleen puur kokoswater, maar gaat ook liefdevol om met de omgeving en haar medewerkers. Slechts 30% van het land in het bezit van Obrigado wordt gebruikt voor landbouw, de rest wordt intact gelaten voor natuurbehoud. In het productieproces worden alle delen van de kokosnoot gebruikt, zodat er uiteindelijk geen afval overblijft.

 

De farm is opgesplitst in delen van 25 hectare. Elk gedeelte staat onder toezicht van één van de lokale boeren die in dienst zijn bij Obrigado en hier bekendstaan als ‘Arista’. De Arista’s worden speciaal getraind om elke plant te controleren en op de behoefte van de palmboom in te spelen. Elke boom op de Obrigado farm heeft hiervoor een eigen barcode. De Arista voert alle gegevens per palm in via het barcodesysteem. Door dit systeem kunnen de ontwikkelingen van elke palm precies worden bijgehouden en gebruikt worden om keer op keer de hoogst haalbare kwaliteit te garanderen.

Obrigado is verkrijgbaar bij PLUS supermarkten in Nederland en buitenshuis te drinken bij de afhaaldeli Poke Perfect in Amsterdam en strandtent Tijn Akersloot in Zandvoort.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?