Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Wil je een Babboe elektische bakfiets testen Wil je een Babboe elektische bakfiets testen
  • Test; Moto G6 en Moto G6 Plus smartphones Test; Moto G6 en Moto G6 Plus smartphones
  • Test; Aan de slag als Oenobiol ambassadeur Test; Aan de slag als Oenobiol ambassadeur
  • Test; Ik ga aan de slag als Oenobiol Ambassadeur Test; Ik ga aan de slag als Oenobiol Ambassadeur
  • Test; Moto Z2 Force en Moto Mods Test; Moto Z2 Force en Moto Mods
  • Test; De Huawei P10 Plus Leica camera waar je ook mee kunt bellen Test; De Huawei P10 Plus Leica camera waar je ook mee kunt bellen
ladygadgets

Test; Kindle Oasis e-reader

Ik heb, voor het eerst in mijn testcarrière, een Kindle e-Reader mogen testen. (Zelf heb ik al jaren een Sony e-Reader en heb ik in het verleden ook de Nook en de Kobo Reader getest.) De Kindle Oasis is gelijk ook de duurste e-Reader die ik ooit in handen heb gehad, hij is er vanaf euro 290 afhankelijk welke versie je neemt.

kw-feature-read-more-three-devices

 

Wat me als 1e opviel aan de Oasis was het formaat, hij is helemaal niet zo heel erg groot. Het scherm is 6′ inch maar hij ligt daardoor wel gemakkelijk in de hand en is ook nog eens lekker licht. De Oasis heeft een Wifi verbinding en er is ook nog een versie met 3G. De opslagmogelijkheid is 4 GB, en daarmee kan de fervente lezer de aankomende maanden echt wel vooruit.

Het lezen van het scherm is heel prettig, de bladzijden slaan gemakkelijk om, je kan kiezen door op het scherm te tikken of te swipen maar er zit ook een knop op de zijkant van de Kindle zelf waarmee je kan bladeren. Ook kan je, aantekening maken, tijdens het lezen, of een pagina markeren dmv. een bladwijzer. En weet je een woord niet, dan kan je dit opzoeken in de woordenboeken die in het apparaat zitten ingebouwd of via Wifi bij Wikipedia. Er zijn verschillende soorten lettertypes en lettergrootes en ook de helderheid kan je instellen.

hoesjes-kindle

Toen ik de Oasis uit de verpakking haalde viel me wel 1 ding gelijk op, er zit standaard een beschermhoes bij. En deze hoes is ook gelijk een extra batterij, zodat je wel maanden, zonder op te laden, kan lezen. Ikzelf vind alleen de kleuren van hoes erg saai, nl. zwart, bruin en donkerrood.

Het verbinden van de reader met je Amazon account (dit moet je wel hebben) gaat heel gemakkelijk evenals het verbinden van de reader met je wifiverbinding. Ikzelf vind het een groot nadeel dat je alleen maar boeken kan kopen of downloaden via Amazon. Ik heb zelf een abonnement op Elly’s Choice en de boeken die ik daar download hebben een ander formaat (epub) dan de boeken van Amazon (mobi). Dit houdt in dat je ‘oude’ boeken in epub altijd moet omzetten naar mobi, maar daar zijn wel weer programma’s voor die dat voor je kunnen doen.

kindle-oasis

Conclusie; ik vind de Kindle Oasis een mooie, handzame e-Reader maar wel behoorlijk aan de prijs. Hij ligt wel heel lekker in de hand mede omdat ie ook licht is. Ik vind het wel jammer dat je niet elk boek er zomaar op kan zetten, maar dat je alle epub boeken moet omzetten en dat je vast zit aan een Amazon account. Maar is prijs geen bezwaar dan is de Kindle Oasis een hele goede koop.

En je kan nog tm morgen meedoen met de Mail & Win actie op lifestylelady.nl, want ik mag 1 Kindle Oasis weggegeven.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?