You are here: Home » Gadget nieuws » Test; Samsung Galaxy S7 en Samsung Gear 360

Test; Samsung Galaxy S7 en Samsung Gear 360

geschreven door Constance

Een paar weken heb ik van Samsung de Galaxy S7 smartphone in combinatie met de Samsung Gear 360 ontvangen voor een test. Nu denk je misschien, de S7 ligt toch alweer een tijdje in de winkels, maar de reden hiervoor is dat de Gear 360 alleen met Samsung Smartphones werkt en dan is het toch wel handig om een Samsung Smartphone te hebben.

gear-360-op-tripod

Wat is de Gear 360? Dit is een camera waarmee je videos kunt maken die geschikt zijn voor virtual reality, maw. je legt alles in 360 graden rondom je heen vast. Hierdoor lijkt het alsof je in een bioscoop zit en zie je alle beelden helemaal om je heen. Het lijkt heel ingewikkeld maar de camera heeft 2 fisheye-lenzen die met de achterkant aan elkaar zijn geplakt. En deze 2 lenzen hebben de kwaliteit om beelden in 4K te kunnen opnemen.

gear-360-zijkant-met-2-fisheye-lenzen

Zoals al eerder gemeld werkt de Gear 360 alleen met Samsung Smartphones (Samsung Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge Plus, Note 5, S7, en S7 Edge) en voor het beste resultaat moet je hier ook nog de Samsung Gear VR-bril bij hebben, en dat maakt het hele verhaal behoorlijk kostbaar.

Voor de S6 en S7 is er speciale app te downloaden om de camera van een afstand te bedienen en ook via BT kan je dit doen. De camera is wel heel gemakkelijk te bedienen, en de beelden hebben een hoog ‘fun’ gehalte. (Ik weet niet hoe de beelden eruit zien met een VR bril op, die heb ik niet ontvangen in het Samsung testpakket.) De camera zelf is niet heel groot en heeft een statiefje waarop je camera stabiel kan neerzetten.

gear-360-voorkant

Conclusie; ikzelf vind de Gear 360 een grappige gadget, maar wel een hele kostbare. Ik zou het geld (adviesprijs euro 349,99) er niet voor over hebben, maar dat is mijn persoonlijke mening. Verder vind ik het jammer dat ie eigenlijk alleen werkt met een Samsung smartphone en dat de VR bril eigenlijk ook noodzakelijk is. Hierdoor beperkt Samsung, nogmaals mijn eigen mening, zich wel heel erg, ik zou ervoor pleiten dat de Gear 360 voor elke Android gebruiker te koop zou moeten zijn. Maar mocht je op zoek zijn naar een Sint- of Kerstcadeau voor iemand die alles al heeft en dol is op bijzondere gadgets (én Samsung addict is) dan is de Gear 360 zeer zeker de moeite waard.

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com