You are here: Home » Ladygadgets » Test; Kaspersky Total Security 2017

Test; Kaspersky Total Security 2017

geschreven door Constance

Kaspersky Lab heeft de nieuwe versies van Kaspersky Internet Security en Kaspersky Total Security gelanceerd en deze paradepaardjes onder de beveiligingsoplossingen van Kaspersky Lab biedt je extra mogelijkheden om bescherming op internet te beheren en data te beveiligen. Kaspersky Internet Security en Kaspersky Total Security zijn beveiligingsoplossingen speciaal  voor thuisgebruik en ik ga aan de slag met de Total Security variant.

total-security

Kaspersky Internet Security maakt gebruik van prijswinnende technologieën om Windows-, Mac- en Android-gebruikers tegen oa. cybercriminelen, ransomware en gevaarlijke websites die oa. hun locatie en online activiteiten bijhouden te beschermen. Kaspersky Total Security gaat een stapje verder: de oplossing biedt naast de uitgebreide bescherming van Kaspersky Internet Security additionele lagen van bescherming voor de hele familie zoals het veilig opslaan van wachtwoorden en extra bescherming van persoonlijke data en andere gevoelige, kostbare zaken. Daarnaast is Kaspersky Total Security uitgerust met de onlangs door AV-TEST-gecertificeerde Kaspersky Safe Kids. Hiermee kunnen ouders op afstand een oogje in het zeil houden, waardoor kinderen veilig en verantwoord online kunnen zijn.

Dit jaar zijn de producten van Kaspersky Lab voor Windows voorzien van een aantal nieuwe functies. Windowgebruikers kunnen nu met Secure Connection voorkomen dat je gegevens worden onderschept als er een onveilige internetverbinding wordt gebruikt. Daarnaast kunnen ze mogelijke ‘gaten’ in de beveiliging van hun device repareren met Software Updater en Software Cleaner. Met Secure Connection heb je altijd een veilige internetverbinding, doordat alle via het netwerk verzonden en ontvangen data worden versleuteld. Dit is vooral belangrijk bij het uitvoeren van financiële transacties, autorisatie op websites en overdracht van vertrouwelijke informatie, omdat het onderscheppen van het dataverkeer in dergelijke gevallen ernstige, bijv. financiële, schade tot gevolg kan hebben.

Vooral op reis is deze functie handig, wanneer veel mensen hun heil zoeken bij onveilige wifi-netwerken om in contact met het thuisfront te blijven. Volgens onderzoek van Kaspersky Lab is 18% op reis slachtoffer van cybercriminelen. Dit is niet verwonderlijk, aangezien ook precies 18% van de reizigers geen stappen blijkt te nemen om zichzelf online te beschermen. Secure Connection is een noodzakelijke voorzorgsmaatregel bij het gebruik van openbare wifi.

Secure Connection kan daarnaast ook automatisch worden geactiveerd wanneer het apparaat wordt verbonden met een openbaar wifi-netwerk of wanneer online vertrouwelijke informatie wordt ingevoerd, zoals bij internetbankieren, online winkelen, online betalen, e-mailen en het gebruiken van sociale netwerken. Via de licentie van het beveiligingsproduct heb je per dag 200 MB aan versleuteld dataverkeer tot je beschikking. (Tegen een meerprijs is ook onbeperkt versleuteld verkeer mogelijk.)

Een van de geijkte methodes van malware om een computer binnen te dringen, is het uitbuiten van kwetsbaarheden in de geïnstalleerde software. Ontwikkelaars brengen regelmatig updates aan in hun producten, maar niet iedereen zorgt ervoor dat zijn of haar computer altijd up-to-date is. Software Updater identificeert automatisch de toepassingen die moeten worden bijgewerkt en installeert, indien je akkoord bent, de nieuwste versies. Je kan ook aangeven dat de update van een applicatie handmatig moet worden gedaan en kan toepassingen die niet mogen worden bijgewerkt, bijvoorbeeld omdat er een oudere versie is vereist, aan een lijst toevoegen.

Volgens het onderzoek van Kaspersky Lab heeft 37% van laptop/desktop gebruikers ongebruikte programma’s op apparaten staan. Dit zorgt niet alleen voor onnodige overbelasting van het geheugen, maar biedt ook extra mogelijkheden voor cybercriminelen om het systeem binnen te dringen. Software Cleaner scant alle op de computer geïnstalleerde toepassingen en markeert de programma’s die een risico vormen. Vaak ben je je er niet eens van bewust dat deze applicaties zijn geïnstalleerd of dat ze mogelijk een gevaar vormen.

internet-security

Software Cleaner stelt je op de hoogte als er een programma is geïnstalleerd zonder toestemming, bijv. als aanvullende software tijdens de installatie van een andere toepassing, en als het de computer trager maakt, onjuiste informatie verstrekt over de functionaliteit, op de achtergrond werkt, zonder toestemming banners en berichten laat zien of zelden wordt gebruikt. Naar aanleiding van de rapportage van Software Cleaner kan je er voor kiezen de toepassing te verwijderen of te laten staan.

Naast de nieuwe functies zijn Kaspersky Internet Security en Kaspersky Total Security uitgebreid met verbeterde geavanceerde technologieën, zoals multi-level-bescherming van financiële transacties (met Safe Money), het voorkomen van de installatie van ongewenste toepassingen (met Application Manager, onderdeel van de voormalige Change Control-functie) en het blokkeren van reclamebanners in de browser (met Anti-Banner).

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com