You are here: Home » Audio & video » Sony lanceert de Signature Series

Sony lanceert de Signature Series

geschreven door Constance

Dit jaar bestaat Sony 70 jaar en dat wordt gevierd met de Signature Series en het assortiment bestaat uit een hoofdtelefoon, een Walkman en een hoofdtelefoonversterker. De Signature Series-hoofdtelefoon en walkman zijn vanaf oktober 2016 verkrijgbaar en de versterker vanaf eind november.

nw-wm1z_mdr-z1r_ta-zh1es_insitu02-mid

De 70ste verjaardag van Sony was het moment om terug te blikken op een prestigieus erfgoed, zoals de wereldbekende walkman. Aan de hand van innovatieve technologieën hebben de ontwerp- en techniekteams de ‘Signature Series’ ontworpen om geluid te creëren van de hoogste kwaliteit en met de grootste zuiverheid. De High-Resolution Audio en de combinatie van analoog en digitaal, brengt de beste kwaliteit in huis.

Deze reeks van audioproducten geven de intentie van de artiest getrouw weer. Van de resonantie van een orkest tot de passie van een live concert, maw. zo beleef je geluid op best; van luisteren naar voelen. Alle Signature Series-producten zijn gebaseerd op de nieuw gestandaardiseerde φ4,4mm gebalanceerde connectie en Sony heeft de ultieme materialen geselecteerd om het best mogelijke geluid te reproduceren en hanteert hierbij een onconventionele aanpak wat betreft design. En zijn alle materialen geselecteerd op basis van de principes van een akoestisch ontwerp.

mdr-z1r_b_case2-large

De MDR-Z1R-hoofdtelefoon heeft een breed frequentiebereik dat een natuurlijk en open geluidsspectrum biedt met tot 120kHz playback in High-Resolution Audio. De 70mm HD-driverunit verhoogt de geluidsruimte om natuurlijke geluiden te creëren met een gecontroleerde luchtstroom en platte, vlakke golven. De hoofdtelefoon is ontworpen aan de hand van de beste materialen door professionals in Japan. Voor het nieuwe ontwerp met een Fibonacci-patroon, werd inspiratie opgedaan bij de ‘Rij van Fibonacci’ in de natuur. Dit zorgt voor een minimale klank diffusie en een getrouwe reproductie van High-Resolution Audio-bronnen. Dankzij de Resonance Free Housing, die onnodige resonantie verwijderd, is het geproduceerde geluid perfect voor late avonden in de bibliotheek.

nw-wm1z_lifestyle01-mid

De iconische walkman werd opgeknapt met de WM1, NW-WM1Z en NW-WM1A. Met deze digitale muziekspelers bieden een uitstekende luisterervaring. Ieder muziekbestand kan in High-Resolution Audio afgespeeld worden. De nieuwe DSEE HX heeft vijf modi die de gebruiker kan selecteren op basis van het type muziek; Standard, Female Vocal, Male Vocal, Percussion of Strings. Aan de hand van deze technologie kunnen bestanden met een lagere bit snelheid nauwgezet worden opgeschaald naar bijna High-Resolution Audio-kwaliteit. Met een gebruiksvriendelijk menu heeft deze muziekspeler een verscheidenheid van modi. De geoptimaliseerde audiolijn en klokafstelling zijn slechts enkele van de functies om zorgeloos van muziek te genieten. De kabel die in de WM1Z gebruikt wordt is een Kimber KABLE met vier gevlochten draden van de versterker tot de hoofdtelefoonaansluiting. Dit zorgt voor de verfijnde geluidskwaliteit. De walkman heeft ook draadloze functies zoals Bluetooth en LDAC. Een nieuw ontwikkelde FT CAP (hoog polymeer condensator) werd in de voeding van het versterkergedeelte ingewerkt. Op deze manier is de helderheid van zang en instrumenten verbeterd om scherpe, krachtige bastonen te produceren.

De NW-WM1A heeft een strakke aluminium afwerking en biedt diezelfde heldere en krachtige bastonen. Het bedradingsmateriaal van de versterker tot de hoofdtelefoonaansluiting bestaat uit een zuurstofvrije koperen kabel, voor een krachtige geluidskwaliteit.

De TA-ZH1ES-hoofdtelefoonversterker voorziet in hogere geluidskwaliteit via de hoofdtelefoon. Deze versterker levert perfect geluid van High-Resolution Audio (tot DSD 22,4MHz/PCM 768kHz/32bit) af voor een echte muzikale luisterervaring thuis.

Het D.A. Hybrid Amplifier Circuit combineert Sony’s volledig digitale versterker, de S-Master, met de analoge versterker. Op deze manier produceert de versterker zowel geluid met de fijne details, van de S-Master, als geluid met weinig ruis, met behulp van de analoge versterker. Het nieuw ontwikkelde FBW-frame (Frame/Beam/Wall) combineert de Wall-constructie met het vertrouwde FB-frame dat werd ingevoerd in de ES-reeks. De Wall wordt gecreëerd door geëxtrudeerd aluminium te scheren wat zorgt voor een geribbelde behuizing die onnodige trillingen kan onderdrukken. Daarbij biedt het akoestisch afgestemde paneel het ideale geluid, terwijl het vibratie en resonantie in toom houdt. Om het gevoel van origineel geluid niet te verliezen, beschikt ZH1ES over een nieuwe DSEE HX en DSD Remastering Engine, die PCM-bronnen omzet in DSD 11,2MHz.

signature-series_mdr-z1r_ta-zh1es_nw-wm1a-large

Nu ben ik totaal geen ‘audiofiel’ maar ik heb tijdens de IFA de hoofdtelefoon in combinatie met de versterker en de Walkman mogen proberen. En ik ben niet snel stil, maar het enige wat ik kon zeggen nadat ik had geluisterd was; ‘WOW’. Het geluid is echt fenomenaal. Maar ja aan alles hangt een prijskaartje en dat is met de Signature Series helaas ook het geval. Want het goedkoopste artikel uit de serie is de NW-WM1A Walkman en deze kost euro 1200,00 en de MW-WM1Z kost euro 3300,00. Daar komt nog de hoofdtelefoon bij van euro 2200,00 en als je de set echt compleet wilt maken ook nog de versterker á euro 2000,00. Dus ja, dat is heel flink in de buidel tasten maar dan heb je ook wel iets heel unieks in huis.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?