Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Parrot lanceert de Parrot Pot Parrot lanceert de Parrot Pot
  • Test; Parrot Zik 3 headset by Philippe Starck Test; Parrot Zik 3 headset by Philippe Starck
  • Parrot introduceert de Zik 3 Parrot introduceert de Zik 3
  • Parrot MINIKIT Neo 2HD voor handsfree bellen Parrot MINIKIT Neo 2HD voor handsfree bellen
  • Parrot lanceert de Minidrones Parrot lanceert de Minidrones
  • Test; Parrot Flower Power. Voor iedereen zonder groene vingers Test; Parrot Flower Power. Voor iedereen zonder groene vingers
shoppen

Test; Parrot ZIK 3 headset

Vorige maand lag ie op mijn deurmat, de Parrot ZIK 3 hoofdtelefoon. En deze hoofdtelefoon is ontworpen door niemand minder dan de Franse ontwerper Philippe Starck, dus vwb het design dat zit wel snor. Maar design houdt niet altijd in dat iets praktisch is en/of goed werkt, dus ook dat aspect heb ik mijn review meegenomen.

4427-large-parrot-4427jpg

In de doos zit, behalve de headset zelf, de accu, een usb- & audiojack kabel, een draadloze oplader, een beschermtasje en de gebruiksaanwijzing. De accu moet in de rechteroorschelp geplaatst worden en daarna kan ie worden opgeladen met de usbkabel. Eenmaal opgeladen gaat de accu zo’n 18 uur mee. De accu kan ook opgeladen worden dmv. de leren oplader; dan hoef je alleen maar de oorschelp op de leren pad te leggen.

4437-large-parrot-4437jpg

Je kan je device koppelen met BT, maar natuurlijk is er ook de bekende NFC koppeling mogelijk. En je kunt je headset bedienen dmv. de rechteroorschelp. Je kunt het geluid harder en zachter zetten door van boven naar beneden te swippen en als je van links naar rechts gaat ga je een nummer terug of vooruit. En als je op de oorschelp tikt kan je een telefoongesprek aannemen.

Zodra je de headset opzet ben je eigenlijk al in je eigen wereld, want alle achtergrond geluiden zijn bijna niet meer hoorbaar en met je favoriete muziek aan, hoor je totaal geen andere geluiden meer. En dit komt niet alleen doordat de oorschelpen heel goed afsluiten, ook de speciale Parrot ZIK app helpt mee.

Op de app kan je kiezen uit verschillende standen vwb de ruimte waarin je je muziek wilt beluisteren, van woonkamer tot concerthal en een ‘surround sound’ van 30 tot 180 graden

Met de app kan je de equalizer instellingen naar eigen voorkeur aanpassen. Ook kan je de ruimtelijkheid aanpassen van living room tot concert hall en ook de mate van surround sound van 30 tot 180 graden. En dat maakt echt verschil!

Een andere leuke mogelijkheid op de app zijn de presets vwb de equalizer en de connoisseur modus. In de presets staan configuraties die door bekende producers zijn samengesteld. Je moet ze downloaden en dan kan je genieten van de voorkeur van oa. Dorfmeister.

De Connoisseur stand is weer iets anders, dit zijn presets gedaan door luisteraars en speciaal bedoelt voor artiesten en/of albums. Ik vond het idee wel grappig maar blijkbaar heb ik  een a typische muziek smaak want geen van mijn favoriete bands kwam er in voor.

4426-large-parrot-4426jpg

Conclusie; vwb design kan ik me niet voorstellen dat er een mooiere hoofdtelefoon te koop is. Het leer is heerlijk soepel en de kussens sluiten goed, maar zijn, als het heet is buiten, best warm. Ook het pairen en de app installeren gaat gemakkelijk en de accu gaat ook lang mee. Vwb de Noise Cancelling, zelfs zonder muziek op hoor je bijna niks meer en als je je muziek aanzet is het geluid geweldig.

Ik hoorde bij een live opname van mijn favoriete band, en deze opname ken ik echt uit mijn hoofd, opeens een zin (op de achtergrond) gezongen worden die ik echt nog nooit eerder had gehoord. En het geluid is heel helder, met precies genoeg bass, maar mocht je meer willen dan kan je dit op de app aanpassen.

Ik kan eigenlijk niks negatiefs vinden, maar als er dan toch een minpuntje genoemd moet worden dan heb ik er een. De Parrot ZIK3 is behoorlijk aan de hoge kant en zit echt wel aan de kant van het luxe segment. De hele verpakking en de accessoires stralen dit ook uit, alleen zit er dan een stoffen zakje bij waarin je de headset kan meenemen. Terwijl op de website ook een hardcase verkocht wordt, maar deze moet je erbij kopen. Ik vind dit echt een beetje jammer want een harde case beschermt je dure headset een stuk beter dan een stoffen zakje. Dus Parrot doe bij de ZIK4 de hardcase er gewoon gelijk bij!

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?