Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Test; Nighthawk X4S Tri-Band WiFi extender Test; Nighthawk X4S Tri-Band WiFi extender
  • Test; Arlo Pro 2 beveiligingscamera Test; Arlo Pro 2 beveiligingscamera
  • Test; Nighthawk X4S Tri-Band wifi-extender Test; Nighthawk X4S Tri-Band wifi-extender
  • Test; Mobiele hotspot Netgear AirCard 810 Test; Mobiele hotspot Netgear AirCard 810
  • Test; De Arlo Pro Smart Home camera van Netgear Test; De Arlo Pro Smart Home camera van Netgear
  • Test; Wifi router Orbi, wifi zoals het hoort. Test; Wifi router Orbi, wifi zoals het hoort.
wonen

Test; Arlo Q HD-beveiligingscamera

Testman en ik hebben alweer enige tijd de Nest Cam in huis staan, dus wij zijn inmiddels gewend aan het feit dat er altijd een camera met ons ‘meekijkt’ als wij niet thuis zijn. Maar heb je geen Nest thermostaat in je huis hangen en wil je toch een beveiligingscamera aanschaffen dan zijn er nog heel veel andere camera’s te koop. En 1 daarvan is de Arlo Q  van Netgear.

arlo q beiden

De Arlo Q is een HD beveiligingscamera met een audiofunctie en met dit model kan je niet alleen van afstand iets zeggen tegen je huisgenoten, als je niet thuis bent, maar je huisgenoten kunnen ook nog eens terug praten. (En dat is iets wat de Nest Cam niet kan, hiermee kan je wel iets zeggen van afstand, maar antwoorden kan niet.) De camera die ik heb ontvangen kan je alleen binnen gebruiken, maar is er ook een model voor buiten.

Ik weet dat het soms nogal lastig en moeilijk is om je camera aan de praat te krijgen, maar de Arlo Q heeft hier geen last van, hierover straks meer. In de doos zit een adapter met lang snoer, de camera, een houder voor aan de muur (incl. pluggen en schroeven), een waarschuwingssticker voor op het raam en een snelstartgids.

Je kunt ervoor kiezen om de camera op te hangen, maar ik vind het altijd fijner om een beveiligingscamera neer te zetten (bijv. op een kast, of op het aanrecht), maar dat is persoonlijk. De camera staat op een voetje en dit voetje kan je draaien. En de aansluiting voor de adapter zit aan de achterkant. Je steekt de stekker vd adapter in het stopcontact en daarna download je speciale app. Vervolgens maak je een Arlo account (iOS en Android) aan en daarna heb je verbinding, makkelijker kan het niet. En je ziet, dmv. de kleine lampjes op de camera, precies of het gelukt is of niet.

Wat ik ook wel heel fijn vindt is het feit dat je beelden, na registratie, 7 dagen lang gratis worden opgeslagen in de cloud van Netgear. Wil je deze langer bewaren, dan kan je een abonnement tegen betaling afsluiten. Heb je, net als ik, een Windows telefoon of nog geen iOS of Android Smartphone? Dan kan je ook je account/beelden via je desktop of laptop bekijken.

Schermopname (3)

Als je de app gebruikt en je kies voor het tabblad met het beeld, dan zie je 7 icoontjes, beeld, geluid, pauze, opname, foto van het beeld, helderheid, microfoon, volume en het display vergroot. Je kan inloggen met je mailadres en een wachtwoord, maar ook dmv. je vingerafdruk.

Verder kan je ervoor kiezen om alleen opnames te maken als er een beweging wordt gedetecteerd, en als je daarvoor kiest krijg je automatisch een melding op je smartphone. Je kan ook een bewegingsdetectiegebied instellen, en daarvoor hebben wij gekozen zodat we niet elke keer een berichtje krijgen als onze Noorse Boskatten door het kattenluik naar binnen en naar buiten gaan. De meeste camera’s hebben veel moeite met nachtbeelden, maar daarvan heeft de Arlo Q geen last.

Conclusie; Testman en ik waren zeer verrast over de kwaliteit van de beelden die de Arlo Q overdag en ook ’s nachts maakt. En ook kan je precies instellen wanneer je nu wel en wanneer je geen bericht wilt ontvangen van een evt. beweging of ongewenst bezoek. Ook het installeren van de camera en de app is een fluitje van een cent. En verder is het natuurlijk erg prettig dat je beelden 7 dagen lang, gratis, bewaard worden in de cloud. En heb ik geen enkel minpuntje kunnen vinden, hooguit misschien maar op 1 apparaat ingelogd kan zijn.

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?