You are here: Home » Huis & Tuin » Net-Echt betonlook tuinmeubelen

Net-Echt betonlook tuinmeubelen

geschreven door Constance

Het Nederlandse designlabel Net-Echt ontwikkelde 20 jaar geleden een eigen recept dat tot voor kort alleen bij interieurprojecten werd toegepast. Door de vertaling naar (tuin)meubelen geeft Net-Echt loungen haar exclusieve karakter terug.

image011

Een betonlook tafel zo licht en sterk dat hij jaren in de oceaan zou kunnen dobberen zonder aangetast te worden door water en zout: het Nederlandse designlabel Net-Echt onderscheidt zich al 20 jaar met betonlook meubelen volgens een eigen recept van glasvezelsterke polymeer-composiet op basis van polysterhars. Net-Echt ontwierp en produceerde al betonlook meubelen voor architecten en bedrijven over de hele wereld maar lanceert nu ook een serie meubelen voor de particuliere markt. Hiermee gaat het merk loungen haar exclusieve karakter teruggeven.

Ontwerper Erwin van Duijnhoven ontwikkelde al in 1994 een materiaal met een natuurlijke betonuitstraling. De betonlook Net-Echt tafels kunnen het hele jaar door buiten staan dankzij het materiaal dat 100% niet capillair is. Hierdoor kan er geen vocht of vuil in de tafel dringen en is de tafel bovendien eenvoudig met een doekje af te nemen. Hij bedacht het recept als reactie op een designaward die hij won voor een winkelmeubel van stuc beton: het was mooi maar hij vond zelf dat het lichter, duurzamer en sterker moest.

De serie tuinmeubelen bestaat uit loungebanken, picknickbanken en tafels die in vrijwel ieder gewenst formaat te maken zijn. De meubelen worden altijd zonder mal gemaakt, waardoor iedere afmeting en vorm te produceren is. Zo ontwierp Net-Echt een enorme bar voor een beachclub op Curaçao, een chillunit voor een Universiteit en een 5 meter lange vergadertafel voor een internationaal architectenbureau.

image010

Hoewel de meubelen een natuurlijke betonuitstraling hebben dankzij de precieuze afwerking, zijn ze licht van gewicht en dus eenvoudig te verplaatsen of te verhuizen. Een drie meter lange tafel weegt slechts 70 kilo.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com