Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Print je foto’s met de Samsung Image Stamp Print je foto’s met de Samsung Image Stamp
  • Sony EXTRA BASS Sports Bluetooth In-ear Headphones Sony EXTRA BASS Sports Bluetooth In-ear Headphones
  • Test; Philips draadloze headset met ruisonderdrukking Test; Philips draadloze headset met ruisonderdrukking
  • Test; Teufel Rockster XS Test; Teufel Rockster XS
  • Test; Teufel ROCKSTER XS Test; Teufel ROCKSTER XS
  • Parrot introduceert de Zik 3 Parrot introduceert de Zik 3
ladygadgets

Test; Headsets met ruisonderdrukking van Teufel & Philips

Zoals al aangekondigd is deze keer weer eens tijd voor een ‘duotest’ en de battle gaat deze keer tussen de Teufel Mute en Philips shb9850nc headsets en dit zijn beiden hoofdtelefoons met ruisonderdrukking. En toevallig kosten ze allebei ook nog eens hetzelfde, nl. euro 169,00.

headset samen

Wat hebben de headsets gemeen? Beide kan je blijven gebruiken, zelfs als de batterij leeg is. Dan sluit je gewoon de bijgeleverde kabel aan. En het zijn allebei ook zgn. over-ear headsets wat betekent dat de oorschelp volledig over je oren valt en hierdoor heeft je omgeving geen last van jouw muziek.

Maar er zijn ook een aantal verschillen; zo kan je met de Teufel geen telefoongesprekken voeren, terwijl de Philips deze mogelijkheid wel heeft. De Philips kan je ook dmv. BT/NFC verbinden, terwijl de Teufel alleen met snoer te gebruiken is. De Teufel werkt op een AAA-batterij die je zelf kan verwisselen, en de Philips heeft een ingebouwde accu die je niet kan vervangen. De Teufel heeft een harde reiscase en bij de Philips moet je zelf voor een reistasje zorgen. Maar de Philips is weer kleiner op te klappen dan de Teufel. Je kunt de Philips bedienen vanaf de rechteroorschelp, zoals oa. het volume, vooruit- en achteruit spoelen en gesprekken aannemen, en deze mogelijkheid heeft de Teufel niet.

Nu heb ik eigenlijk een haat-liefde verhouding met headsets; in-ear headsets blijven bij mij altijd slecht zitten (ik blijk nl. een veel kleinere gehooringang te hebben dan ‘normale’ mensen.) En de meeste on-ear of over-ear headsets zijn bij mij veel te groot of te zwaar.  Maar omdat ik veel reis (openbaar vervoer en vliegtuig) is een headset met ruisonderdrukking voor mij wel heel fijn, en dan neem je het formaat graag voor lief.

De Teufel zit prima op mijn hoofd, niet te zwaar, en de hoofdband is ook niet al te groot waardoor je kapsel niet al plat gaat zitten. Alleen vond ik de oorschelpen na verloop van tijd een beetje warm en zweterig worden. De Philips is ook niet zwaar, maar de hoofdband is wel breder en hierdoor ging mijn haar wel meer in de war. De oorschelpen zitten minder dicht op mijn oren waardoor ik geen last kreeg van warme oren.

Zoals ik al meldde heeft de Teufel een mooie reiscase, waarin je ook de kabel en de vliegtuigplug kunt opbergen. En dat mis ik wel bij de Philips headset is een tasje en omdat deze er niet bij zit bestaat de kans dat de aansluit-, oplaadkabel en vliegtuigadapter in huis gaan zwerven of je moet ze netjes in de verpakking gaan bewaren.

 

En dan nu het geluid. Ik ben zelf geen fan van zware bass, en bij de Teufel is de bass niet overdreven aanwezig en dat vind ik erg prettig. De Philips heeft meer bass maar voor mijn smaak nog steeds prima. Beide headsets doen het uitstekend met de midden- en hoge tonen.

De ruisonderdrukking kan je bij beiden aan- en uitzetten dmv. een schakelaar aan de zijkant van de oorschelp. Ik heb beiden getest in de trein en het vliegtuig en zowel met als zonder muziek. En als je alleen de hoofdtelefoon met ruisonderdrukking aanzet, dus zonder muziek, hoor je eigenlijk geen enkel storend geluid (motor en stemmen). En met muziek op je oren kan je lekker genieten zonder dat je medereizigers kunnen meegenieten. De geluidskwaliteit blijft bij beiden zo goed als gelijk met of zonder ruisonderdrukking.

 

 

Conclusie: Ik heb geen echte voorkeur voor 1 van de 2 headsets want de Teufel en Philips headset zijn allebei goed, zeker als je de prijs in ogenschouw neemt. Met de Philips kan je ook telefoneren en is ie te bedienen dmv. het touchpad op de oorschelp (wat in het begin wel even wat oefening  vergt). De Teufel werkt op een AAA batterij (40 uur) en kan op elk apparaat aangesloten worden, dus ook op apparatuur zonder BT of NFC, doordat je de headset altijd met de kabel aansluit. En ik vind het fijn dat de Teufel een reiscase heeft.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?