You are here: Home » Audio & video » Test; Philips draadloze headset met ruisonderdrukking

Test; Philips draadloze headset met ruisonderdrukking

geschreven door Constance

Toeval bestaat niet zegt men weleens, en dat blijkt inderdaad zo te zijn want ik heb in 2 weken tijd twee headsets met ruisonderdrukking toegestuurd gekregen,nl. de Teufel Mute en de Philips SHB9850NC. Dus dat wordt een duo-test, deze kan je volgende week verwachten.

philips headset sfeer

De Philips SHB9850NC is een zgn. over-ear draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking, die je compact kan opvouwen. Je krijgt, tijdens je reis, tot wel 99% ruisonderdrukking en je kunt de hoofdtelefoon bedienen dmv. SmartTouch en verbinden via NFC en Bluetooth 4.0 in combinatie met ingebouwde AAC- en aptX-codec-ondersteuning.

headset philips

En met multipoint kan je op 2 apparaten tegelijk muziek afspelen en gesprekken voeren. En dankzij NFC kan je deze Bluetooth-headset met slechts 1 druk op de knop koppelen met elk Bluetooth-apparaat. Op de rechteroorschelp zit de SmartTouch-bediening waarmee je je muziek kunt regelen of kunt bellen, door te vegen en/of te drukken. Je raakt de oorschelp aan om je muziek af te spelen, te pauzeren en gesprekken aan te nemen. Als je naar de zijkant veegt kan je van liedje veranderen en als je omhoog veegt verander je het volume.

De ActiveShield Pro-ruisonderdrukking vermindert ruis tot wel 99% en dit gaat dmv. 4 microfoon; 2 feed-backward microfoons worden gebruikt om lage frequenties te onderdrukken en twee feed-forward microfoons verzorgen de ruisonderdrukking voor middelhoge en hoge frequenties. Deze combinatie zorgt voor ruisonderdrukking en een betere muziekoptimalisatie in elke omgeving, hoe lawaaiig ook. De zachte ergonomische oorkussens zorgen ervoor dat je de headset langdurig kan dragen.

De headset gaat, met een opgeladen accu, 16 uur mee (als de actieve ruisonderdrukking is ingeschakeld), 28 uur met alleen Bluetooth en 33 uur wanneer ANC aanstaat. Is je batterij toch leeg, dan gebruik je gewoon de losse audiokabel en ook zelfs met de kabel kan je de ruisonderdrukking blijven gebruiken.

volume regeling philips headset

En deze headset is compatibel met Siri en Google Now en nu hoef je alleen maar op de knop op de oorschelp te drukken om Siri op een iPhone te activeren of Google Now op een Android-apparaat.

Inmiddels ben ik dus druk aan het testen en let daarbij niet alleen op de muziekkwaliteit (met en zonder ruisonderdrukking) maar ook naar het draagcomfort, hoe zwaar de hoofdtelefoons aanvoelen op je hoofd, net als de oorkussens en of je haar een beetje in model blijft. Dus wordt vervolgt; Teufel vs Philips.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com