Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Test; Brow Tattoo van Kruidvat Test; Brow Tattoo van Kruidvat
  • CATRICE Limited Edition „Kaviar Gauche“ CATRICE Limited Edition „Kaviar Gauche“
  • Ontspannen met etherische oliën van Kruidvat Ontspannen met etherische oliën van Kruidvat
  • Test; Kruidvat Skin Science Instant Effect Eye Serum Test; Kruidvat Skin Science Instant Effect Eye Serum
  • Test; Kruidvat Brow Tattoo Test; Kruidvat Brow Tattoo
  • Kruidvat lanceert Kruidvat Natures; een vegan gezichtsverzorgingslijn Kruidvat lanceert Kruidvat Natures; een vegan gezichtsverzorgingslijn
ladygadgets

Test; Kruidvat Skinscience Purifying Cleansing System Gezichtsborstel

Ik heb, als lifestylelady, inmiddels al een 3-tal gezichtsborstels getest, nl. de Philips VisaPure, de Braun gezichtsborstel en de Foreo Luna mini. En daar is nu het Kruidvat Skinscience Purifying Cleansing System bijgekomen.

skinscience

De Kruidvat gezichtsreiniger bestaat uit een oplader, standaard, handvat en een losse (driehoekvormige) borstel met beschermingskapje. En eenmaal opgeladen kan je de borstel gemiddeld 3 maanden gebruiken. De meeste borstels maken draaiende bewegingen, maar zowel de Foreo Luna mini als de Kruidvat borstel trillen waardoor je deze kan vergelijken met zgn. sonic tandenborstels. Of een borstel nu draait of trilt, de bedoeling is dat je gezicht goed gereinigd wordt, en je huid hierdoor er fris en stralend uitziet.

kruidvat

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen reis ik tegenwoordig altijd met de Foreo Luna mini (een sonic borstel) in mijn toilettas omdat deze lekker klein en handzaam is. Maar toen Kruidvat mij vroeg of ik het Skinscience Purifying Cleansing System wilde testen, kon ik (als mega Kruidvat fan) niet weigeren.

En omdat Kruidvat het volste vertrouwen heeft in hun borstelsysteem werd er voor mij ook een afspraak gemaakt bij Bodyfix in Amsterdam, waar ik een behandeling kreeg met de Kruidvat gezichtsborstel in combinatie met een gezichtsbindweefselmassage door Bodyfix-eigenaresse Agnieszka Kadula en gisteren was het zover.

Agnieszka Kadula heeft geen ‘gewone’ schoonheidssalon, maar de exclusieve Bodyfix behandelingen zijn nergens anders in Nederland te vinden. Zo geven zij verschillende massages met specifieke technieken en Borowina-pakkingen (oergrondpakkingen). En worden er eenvoudige en natuurlijke methoden gebruikt om je gezicht en lichaam weer in vorm te krijgen.

Ik kreeg eerst een uitgebreide uitleg over het Kruidvat systeem en wat me opviel was het enthousiasme van Agnieszka over de borstel. Want je kan deze natuurlijk nat gebruiken, in combinatie met een gezichtsreinigingscrème maar zij vertelde ook dat de droge borstel ook perfect is om ’s ochtends vochtophopingen in je gezicht weg te masseren.

Je begint dan bij je neusvleugel en wrijft het vocht richting je slaap en dat doe je tot halverwege je wangen, aan de beide kanten van je gezicht, een paar keer achter elkaar. Dit is een fijne, snelle oppepper na het opstaan. En als je daarna je huid reinigt met een cleansing cream wordt er meer zuurstof, mineralen en vitamines door de huid opgenomen, en hierdoor krijg je een mooie glans.

Een ander voordeel van deze sonic borstel tov. ronddraaiende borstels is dat je met deze borstel niet bang hoeft te zijn dat je je huid beschadigt, en dat is zeker bij een couperose of acné huid erg prettig want bij deze huidproblemen is een zachte behandeling essentieel, maar je wilt natuurlijk ook een schoon en fris gezicht. Dus is het Kruidvat systeem ook prima te gebruiken door pubers met jeugdpuistjes.

borstel closeup

De borstel is driehoekig van vorm waardoor je ook prima de plooitjes naast je neus kan schoon trillen, en hierdoor krijgen zwarte puntjes en talgophopingen minder kans, en ook werkt ie prima op je (vettige) voorhoofd en kin.

Na het schoonmaken van mijn gezicht met de borstel kreeg ik nog een uitgebreide bindweefselmassage waarbij Agnieszka opmerkte dat mijn gezicht super droog aanvoelde, en dat komt mede doordat ik regelmatig in het vliegtuig aan het werk ben, vergelijkbaar met de droogte vd woestijn. Maar na de massage voelde mijn huid weer fris, zacht en soepel aan. Klein nadeeltje van een bindweefselmassage is wel dat je gezicht er behoorlijk rood en gloeiend uitziet, dus plan zo’n massage absoluut niet voor een belangrijke date, etentje of sollicitatiegesprek 😉

cream

Conclusie; Het Kruidvat Skinscience Purifying Cleansing System is een zachte gezichtsborstel die voor elk type huid perfect te gebruiken is, met een natte (én met een droge) borstel. Dit geldt ook voor de bijpassende Deep Cleansing Cream, met een zachte natuurlijke scrub, dagelijks te gebruiken is. Eenmaal opgeladen gaat ie 3 maanden mee, en daarna moet ie weer aan de lader (duurt ong. 16 uur). Wat ik wel jammer vind is dat je geen melding krijgt als je van huidzone moet veranderen. Kruidvat raadt aan om je kin, wangen en voorhoofd 20 seconden per keer te reinigen, maar er zit geen timer op het apparaat. Je kan de borstel ook onder de douche gebruiken want hij is waterdicht. Er is momenteel 1 borstelkop te koop, maar wie weet komen er nog andere type borstels bij.

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?