You are here: Home » Huis & Tuin » Test; SteamOne H10S stoomapparaat

Test; SteamOne H10S stoomapparaat

geschreven door Constance

Er zijn 2 huishoudelijke taken die ik echt niet leuk vind en dat zijn ramen lappen en strijken. En als ik ga strijken zorg ik dat ik eerst echt een hele grote berg wasgoed heb, en onder het ‘genot’ van de stem van Dr. Phil ga ik aan de slag. Dus toen mij gevraagd werd of ik het SteamOne H10S stoomapparaat wilde testen zei ik geen nee.

steamone h10s

Met de SteamOne strijk je zonder strijkplank, dus eenvoudiger kan het bijna niet, zou je denken.  Je hangt je kledingstuk aan de hanger en stelt de SteamOne in en daarna hou je de stoommond voor je kleding en de kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Ik heb mijn testexemplaar zonder gebruiksaanwijzing ontvangen, het in-elkaar zetten gaat prima, maar het bevestigen van de ‘hulpstukken’ is me niet duidelijk geworden en ook heb ik even moeten zoeken hoe het waterreservoir los gemaakt moet worden. Maar uiteindelijk is het gelukt en kon ik aan de slag. Je doet de stekker in het stopcontact, zet het apparaat (nadat je het reservoir hebt gevuld) en stelt de gewenste temperatuur in en je kan aan de slag want hij is binnen no-time warm.

bedieningsknop steamone

Ik ben aan de slag gegaan met een 3-tal kledingstukken; een overhemd van Testman, een (zeer gekreukelde) spijkerjurk van mezelf, een katoenen broek. Het overhemd was het moeilijkste om te stomen want ik ‘miste’ toch wel de druk van mijn strijkijzer op de manchetten en boord. De jurk ging het gemakkelijkste, want doordat je de stang, met de hanger, in hoogte kan verstellen kon ik de jurk in 1x van boven tot onder kreukvrij maken. Maar ook bij de jurk had ik dezelfde problemen als bij het overhemd, nl. het kraagje en de manchetten. Bij katoenen broek had ik, in het begin, even moeite hoe ik deze het beste kon ophangen maar toen dat gelukt was ging ie prima.

knop steamone

Nu had ik de smaak te pakken, dus heb ik een zijden sjaal uit mijn la gepakt, en dit ging echt helemaal moeiteloos, evenals de gekreukte gordijnen voor mijn slaapkamerraam.

Conclusie; De SteamOne is ideaal voor kleding die gekreukt is, en die je gelijk aan wil doen want als ie startklaar naast je kledingkast staat pak je hem heel snel. Alleen vind ik hem niet echt geschikt voor blouses en overhemden, kragen en manchetten maar wat bleek; er had een speciaal hulpstuk in de doos moeten zitten maar dat is niet bij mij meegeleverd, evenals een speciale handschoen die je hand moet beschermen tegen de hete stoom. Verder vond ik de meegeleverde hangers niet heel handig maar je kan ook je eigen hangers gebruiken. Ondanks een paar minpunten vind ik het SteamOne stoomapparaat wel handig en werkt ie prettig.

steamone accessoires

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com