You are here: Home » Ladygadgets » Test; Doro Liberto 825 senioren-smartphone

Test; Doro Liberto 825 senioren-smartphone

geschreven door Constance

Zoals ik al eerder heb aangekondigd ben ik aan de slag gegaan met de Doro Liberto 825 smartphone, en dit is een telefoon speciaal bedoeld voor senioren. Maar de senior van nu wil echt wel iets meer dan alleen maar kunnen bellen en sms-en (zo 2015), want ook internet en Whatsapp is essentieel, maar dat dan wel graag op een smartphone zonder teveel toeters en bellen. En voor dit doel is de Doro Liberto 825 geschikt.

doro-825

De Liberto 825 heeft een helder en groot scherm (5′ inch) wat gemakkelijk in de hand te houden is, alleen zonder HD-kwaliteit. En met de 8-MG camera, maak je aardige foto’s maar niet van super kwaliteit.

Wat ik wel jammer vind is dat het standaard geheugen van 8GB alleen te vergroten is dmv. een micro SDkaart. Ik zou het fijn vinden als deze standaard in het toestel zit, want de meeste mensen hebben geen idee hoe zij zo’n kaartje moeten installeren en hoe ze de apps en foto’s hierop moeten zetten. (En dat geldt niet alleen voor de senioren onder ons.)

Doro_Liberto_825 bureaustandaard

Een ‘senior’ heeft andere behoeftes en daar speelt Doro handig op in, want hij heeft NFC en als je deze koppelt met speciale NFC pillendoosjes krijg je, op de ingestelde tijd, een waarschuwing dat het tijd is om je medicijnen in te nemen. Verder zit er bij de Doro een mooie bureaulader en een in-ear headset.

 

Als je het toestel aanzet, krijg je gelijk de speciale ‘wizard’ te zien en hiermee word je stap voor stap door het installatiemenu geleid. Wel is het de bedoeling dat je je mailadres invult, zodat je ook apps kunt downloaden in de (Android) Play Store. Verder krijg je bij het instellen van je Wifi verbinding thuis ook weer de nodige hulp op het scherm te zien. (En voor de meer ervaren gebruikers, je kan de hulplijn gewoon negeren, en dat kan je punt voor punt zelf bepalen.)

 

 

De iconen op het homescherm zijn groot van formaat en het zijn er ook niet teveel, en ook duidelijk te begrijpen; Bekijken, Verzenden, Luisteren en Ontdekken. Onder Luisteren valt je muziek, radio maar ook je voicemail. Het met Klikken maak je gelijk een selfie. En ook is de beltoon harder te zetten dan bij ‘normale’ telefoons.

Conclusie; de Doro Liberto 825 maakt het installeren en gebruiken van (misschien je allereerste) smartphone heel gemakkelijk. Ik vind het alleen jammer dat de camera niet zulke mooie foto’s maakt en dat het ingebouwde geheugen niet zo heel groot is. Voor de rest voldoet de Liberto 825 helemaal en is ie een volwaardige smartphone.

Doro-liberto-825

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com