You are here: Home » Accessoires » Philips Fidelio lanceert Soundbar met Dolby Atmos

Philips Fidelio lanceert Soundbar met Dolby Atmos

geschreven door Constance

Tijdens de CES, begin deze maand, heeft Philips de Fidelio Soundbar met Dolby Atmos gelanceert en hiermee creëer je de ultieme bioscoopervaring in huis.

Philips Fidelio Soundbar with Dolby Atmos_image1

 

Deze soundbar combineert Philips’ Ambisound technologie met speakers die omhooggericht staan en met Dolby Atmos geluidsprocessing. Dit zorgt ervoor dat het geluid echt van alle kanten komt als je film kijkt. Helicopters lijken echt boven je hoofd te hangen en de slang die over de grond glijdt, hoor je haast langs je voeten glibberen. Door de integratie van Dolby Atmos kan geluid hoger en lager reiken dan wat je gewend bent bij bijvoorbeeld een 5.1 systeem. Geluid beweegt zich vrij door de kamer en dus ook boven je hoofd. Door de combinatie van Philips Ambisound en Dolby Atmos komt het geluid nu echt van alle kanten. En dat uit maar een, enkele soundbar.

In deze Philips Fidelio Soundbar met Dolby Atmos zit nl. een netwerk van maar liefst 18 speakers. Daarvan zijn er 2 speaker-modules die omhooggericht staan. Zo ontstaan 5.1.2 geluidskanalen waardoor het geluid ook de hoogte in gaat. Aan weerszijden vind je 3 mid-range drivers waarvan er een aan beide kanten alleen gemaakt is om het beste geluid te bieden voor dialogen en stemmen. Het geluidsbereik, dat veel breder is dan de soundbar zelf, wordt gecreëerd door de overige drivers te combineren met tweeters die in een hoek staan.

De bassen worden verzorgd door een krachtige 220W draadloze subwoofer. Hiervan staat de 8” driver naar beneden gericht voor een krachtige bas. De koepelvormige bas-reflector zorgt dat geluid niet ‘verdampt’ en verbetert lage frequenties door ze gelijk naar buiten te sturen in een boog van 360 graden zodat heel de kamer wordt gevuld met de bassen.

Philips Fidelio Soundbar with Dolby Atmos

Doordat de speakers en het bas-systeem nauw samenwerken en zij gecombineerd worden met de Ambisound-technologie van Philips reikt het geluid van deze soundbar veel verder dan voorheen mogelijk was. Toch heeft dat geen invloed op de grootte of het design van de soundbar gehad. Hij is maar 50mm breed en past dus perfect onder iedere (Philips) TV.

De Philips Fidelio soundbar met Dolby Atmos is vanaf deze zomer van beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com