Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • De Nest Learning Thermostat is er in 3 nieuwe kleuren De Nest Learning Thermostat is er in 3 nieuwe kleuren
  • Nest lanceert haar 3e generatie Nest Learning Thermostat Nest lanceert haar 3e generatie Nest Learning Thermostat
wonen

Test; Nest Thermostat 3e generatie & Nest Protect 2e generatie

Vorige maand ben ik aanwezig geweest bij de lancering van het nieuwste model Nest, de Nest Thermostat 3e generatie. En toen mij gevraagd werd of ik dit model en de nieuwe Nest Protect wilde testen, zei ik geen nee. Want als Nest gebruiker (het vorige model hangt alweer ruim een jaar in huis) ben ik natuurlijk reuze benieuwd wat dit model meer en/of beter kan tov. het ‘oude’ model. (Leuk weetje; onze energierekening is wel met euro 800,– afgelopen jaar verminderd. Of dit allemaal door de Nest komt weet ik niet zeker, maar Nest heeft hier in ieder geval bij geholpen.) Binnenkort komt de installateur van Feenstra bij ons langs om de Nest Thermostat te installeren. (Want helaas kan je dit niet zelf doen.)

nest thermostat

De 3e generatie Nest Learning Thermostat (zo heet ie voluit) heeft een aantal nieuwe functies, en een 2-tal hiervan zijn speciaal voor Europa ontwikkeld. Nest kan nu ook je boiler aansturen (vanaf je smartphone en/of de Nest Thermostat zelf). En als je auto-afwezig hebt ingesteld wordt na 2 dagen afwezigheid ook je boiler niet meer verwarmt. Verder maakt Nest nu gebruik van OpenTherm, icm. compatibele cv-ketels. Hierdoor kan er precies berekend worden hoeveel gas er moet worden gestookt voor het vasthouden van de gewenste temperatuur ipv. dat de ketel elke keer in- en uitgeschakeld wordt. Door OpenTherm wordt er energie bespaard, blijft je huis comfortabel warm en wordt de levensduur van je cv-ketel verlengd.

Het apparaat heeft een 40% groter scherm en is ook helderder waardoor het nog gemakkelijker van veraf afgelezen kan worden. Verder is de thermostaat dunner waardoor ie vlakker op de muur zit. Bij het oudere model moest je ook vrij dichtbij staan om het scherm te kunnen lezen, maar dat is nu niet meer nodig want je kunt hem gemakkelijk vanaf de andere kant vd. kamer aflezen.

Nest Protect

Niet alleen de Thermostat is vernieuwd maar Nest heeft ook de Nest Protect (rook- en koolmonoxidemelder) aangepast. De 2e generatie Nest Protect heeft een aantal nieuwe functionaliteiten en net als de 1e generatie Nest Protect, geeft dit model meer dan alleen een alarmmelding. De Nest Protect praat tegen je en vertelt je waar het probleem zich afspeelt.

Nieuwe functionaliteiten; De Nest Protect heeft een nieuw model gekregen (11% kleiner) en de lichtring schijnt feller.  Dmv. het Split-Spectrum Sensor kunnen snelle en langzame branden worden gedetecteerd. De Nest Protect waarschuwt je bij gevaar, maar wanneer alles onder controle is, is het alarmsignaal wellicht niet meer nodig. Een vals alarm kan men daarom vanaf nu uitzetten via de nieuwe Nest-app. Wil je je Nest Protect (sensoren, vermogen, WiFi-verbinding, microfoon en luidspreker) testen? Dat kan nu in 1x, vanaf je smartphone. En 1x per maand wordt automatisch de luidspreker en microfoon getest. En dit model Protect is nog gemakkelijker te bevestigen en dat geldt ook voor het vervangen van je batterijen.

nest app
Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?