You are here: Home » Accessoires » Scherp geprijste Actioncam, de Activeon CX

Scherp geprijste Actioncam, de Activeon CX

geschreven door testman

De afgelopen jaren heeft de actioncam een vaste plek gekregen onder sporters die graag bijzondere beelden maken van hun sport. De actioncam is allang de hype voorbij en heeft een vaste plek gekregen onder de liefhebbers. Zelf merkt Testman dat ook onder zijn vaste groep mountainbikers waar hij wekelijks mee rijdt in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een paar jaar geleden was dezelfde actioncam nog een gadget die vooral als “apart” werd betiteld in zijn vaste mtb groepje. Nu merkt Testman dat bij het testen van de Activeon CX vooral de “hebfactor” hoog is.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HkwqU4BxITc[/youtube]

En de Activeon CX scoort gewoon erg goed en daar helpt zijn scherpe prijs ook bij. Voor iets meer dan 100 euro koop je een actioncam met een uitstekende 170 graden lens. En juist een lens is vaak een punt van bezuinigen bij goedkopere actioncams, maar dus niet bij de Activeon CX en dat zie je dan ook altijd terug in de kwaliteit van de  Full HD video’s. En ook de ingebouwde beeldsensor, nog een factor voor wat betreft de beeldkwaliteit, voldoet uitstekend, ook bij iets moeilijkere lichtomstandigheden. En ook de display om direct af te kijken is prima in orde.

De camera heeft verder een doorzichtig huis, dat tot 60 meter diep, waterdicht is. Verder ingebouwde wifi, zodat je via de app (android/ios) de beelden kan terugkijken. Voor de designliefhebbers, er zijn ook frontjes verkrijgbaar waardoor je de camera van een vrolijke kleur kan voorzien. Testman mocht zelf de mount (ook van prima kwaliteit trouwens) voor op het stuur van zijn mtb testen. Maar ook mounts voorzien van zuigmond, mounts voor motor of surfboard zijn beschikbaar. Of wat denk je van een mount die je kan bevestigen aan je gitaar of een afstandsbediening? Op de website van Activeon nog veel meer accessoires.

Kortom, op de markt is momenteel geen betere camera voor iets meer dan 100 euro te vinden. Een uitstekende koop voor mensen die graag een actioncam willen hebben, maar daar niet een enorm bedrag voor willen uitgeven.

[youtube]https://youtu.be/vcyQPbYL7z4[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com