You are here: Home » Accessoires » Test; KEF MUO speaker en KEF M100 en M400 headset

Test; KEF MUO speaker en KEF M100 en M400 headset

geschreven door Constance

Ik had het al aangekondigd, ik ga aan de slag met 3 KEF producten, nl. de KEF MUO bt speaker en de KEF M100 en M400 hoofdtelefoons. Nu kende ik het merk KEF niet voordat ik het pakket op de deurmat vond, maar dit zal zeker niet gelden voor de audiofielen onder ons.

KEF is een high-end speakermerk en dat kan je zien aan de prijs voor de MUON speakers want hier mag je maar liefst 160.000 euro neer tellen. En met dat bedrag in mijn achterhoofd waren de verwachtingen dan ook hoog gespannen want een dergelijk merk heeft een reputatie hoog te houden en wil natuurlijk absoluut geen ‘rommel’ verkopen.

kef muo goud

Het 1e wat me opviel toen ik de MUO uit de doos haalde was dat deze zwaar en robuust aanvoelt. Dat is logisch aangezien de buitenkant van aluminium gemaakt is. De speaker staat op rubberen pootjes en aan de zijkanten zitten de bedieningsknoppen en de aansluitpunten. (De speaker is buiten te gebruiken maar is niet spatwaterdicht.) Je kunt deze Bluetooth speaker liggend en staand gebruiken en het geluid is zwaar en stevig. Je kunt de speaker dmv. de MUO-app met je smartphone of tablet verbinden en NFC doet de rest. Daarna wordt er een verbinding gemaakt via Bluetooth 4.0 aptX, en met deze verbinding krijg je een beter geluid. Je kunt de speaker ook koppelen dmv. de 3.5 mm (aux)aansluiting.  Het geluid uit de MUO is echt super, hij klinkt vrij zwaar en vol en ook de hoge tonen zijn prima te horen, dus alle toonsoorten worden gehaald. Wil je een stereo effect in huis dan kan je natuurlijk 2 speakers met elkaar koppelen.

muo zijkant

Conclusie; De MUO is zo’n beetje de duurste BT speaker die ik dit jaar heb mogen testen maar je krijgt hiervoor dan ook wel waar voor je geld want zeker de echte liefhebber zeer zal waarderen en het prijsverschil met andere speakers voor lief nemen. Dit is geen speaker die je in je slaapkamer, keuken of thuiskantoor zet, dat is nl. zonde van de kwaliteit. Klein nadeel; hij is wel vrij zwaar.

kef m100

De KEF M100 headset is een in-ear hoofdtelefoon en dat model is voor mij altijd weer een uitdaging; want blijven de oordopjes zitten of niet. Ik heb gelijk de kleinste maat dopjes gepakt maar ook deze keer mocht het niet baten, ze waren te groot. Dus heb ik daarna toch maar weer mijn ComplyCaps gepakt (deze zitten standaard bij de Philips Fidelio S2 in-ear headset) en op de M100 gevestigd. (Ik vind het jammer dat niet meer merken deze ComplyCaps standaard meeleveren want met deze dopjes blijft je headset gegarandeerd in je oor zitten. De M100 is licht en voelt daardoor heel prettig aan. Op het stevige snoer zit een afstandsbediening die speciaal bedoelt is voor alle Apple toestellen. Bij Android apparaten werkt deze soms en soms niet, dit is iets waar KEF niks aan doen en wat heel vaak voorkomt. Ik vind het geluid van de M100 vrij zacht klinken, dus hou er rekening mee dat je de volumeknop van je device misschien wel maximaal moet instellen. Bij de M100 hoor je niet zo heel veel bas, maar zijn de hoge en midden tonen wel heel goed te horen.

dopjes kef m100

kef m100 draagrasjeConclusie; Ik vind de M100 een lekkere lichte in-ear headset die, na mijn eigen aanpassing met de oordopjes, ook goed blijft zitten. In de doos zit ook een reistasje en een in-flight adapter zodat je de M100 ook in het vliegtuig kan gebruiken. Verder blijft het jammer dat je, bij een Android toestel, de afstandsbediening vaak niet kan gebruiken. Ikzelf ben geen fan van zware bassen in mijn oren en vond het daarom de M100 heel prettig om naar te luisteren, het is wat minder ‘druk’ in je hoofd.  Maar hou je wel van meer bas dan ie niet zo geschikt voor jou.

kef m400

Als laatste komt de KEF M400 headset aan bod. Dit is een on-ear headset waarbij mij gelijk opviel dat de oorschelpen niet heel groot zijn en dat vind ikzelf erg fijn. Je kunt deze headset gemakkelijk opklappen en in de (meegeleverde) case opbergen. Verder krijg je ook bij de M400 een in-flight adapter. De oorkussens zijn heerlijk zacht en veren goed mee, en het voordeel daarvan is dat je minder snel last krijgt van ‘druk’ op je oren en kan je langer muziek beluisteren. Er zit een lang (los) snoer bij de M400 maar hij is niet draadloos te gebruiken. Waar de M100 weinig bas heeft, heeft de M400 een fijne balans van hoge, lage en middentonen. En ook heb je weinig tot geen last van omgevingsgeluid, dus ideaal voor iedereen die veel met het ov of  vliegtuig reist.

kef m400 opgevouwen

Conclusie; ik vind de KEF M400 een zeer comfortabele hoofdtelefoon die prima in je tas past (let op; niet in een clutch), bijv. als je op pad bent, maar ook voor thuis zeer geschikt is. Door de lekkere zachte hoofdkussens kan je makkelijk een aantal uren achter elkaar naar je favoriete muziek luisteren zonder dat je last krijgt van warme en/of pijnlijke oren. En het geluid is warm en vol met een fijne, niet te zware, bas. Nadeel is wel dat de afstandsbediening perfect werkt met Apple apparaten maar met Android is het vaak een ander verhaal.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?