Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Test; Thule Covert cameratas Test; Thule Covert cameratas
  • Test; Sunshower, douchen en bruinen tegelijk Test; Sunshower, douchen en bruinen tegelijk
  • Statief voor je smartphone Statief voor je smartphone
  • Opvouwbaar statief Opvouwbaar statief
  • Gadget Test: Nikon D5100 digitale spiegelreflex camera Gadget Test: Nikon D5100 digitale spiegelreflex camera
  • Ladygadgets gaat op vakantie Ladygadgets gaat op vakantie
ladygadgets

Test; ACTIVEON CX Action Cam

Zoals jullie weten heb ik de ACTIVEON CX Action Cam gekregen voor een test. Behalve de Action Cam zelf heb ik ook verschillende (handige) accessoires ontvangen, zoals een selfiestick, gekleurde covers, een standaard voor gladde oppervlaktes en een fietsstuurhouder.

 

activeon cx

De camera wordt geleverd incl. een waterdichte cover waardoor ie bij alle weersomstandigheden te gebruiken is, en ook onder water (tot 60 meter diep).

roll-bar mount voor fiets

De ACTIVEON CX heeft 2 knoppen; een aan/uit/opname knop (heeft een rode ring) en een ‘mode/menu’ knop (witte ring). En wat mij vooral beviel was dat het heel duidelijk is wat de knoppen inhouden dus je hoeft echt niet technisch te zijn om deze Action Cam te gebruiken.

Een opgeladen batterij gaat gemiddeld zo’n 2 uur en dat vond ik echt wel lang. Verder heeft de ACTIVEON CX ook de mogelijkheid voor timelapse opnames, dus dat is ideaal als je een ondergaande zon wilt filmen.

waterdicht huis

Bij mij gaf het koppelen van de camera aan de app in het begin nog wat kleine opstartprobleempjes. In 1e instantie herkende de app de camera niet, maar toen dit was opgelost ging het vanzelf. En je kan gelijk je opnames op je smartphone of tablet bekijken en uploaden.

Ik ben vorige week een paar dagen naar Kazachstan geweest en daar heb ik het skigebied Shymbulak (Kazachstan) bezocht. Ik had de selfiestick meegenomen en ik had ook gehoopt om wat ‘actie’ beelden te maken, nl. op de ski’s  maar helaas was dit niet mogelijk. De beelden die je hieronder ziet zijn gemaakt tijdens een kleine koffiebreak. Toch is er 1 accessoire die ik miste tijdens het skiën, nl. een band die je om je arm of been bindt. (Er is wel een speciale band voor op je helm en een harnas.)

activeon harnas

 

 

Conclusie; voor euro 119,95 krijg je absoluut waar voor je geld. Hij is voordelig en de camera doet wat ie moet doen en hij heeft eigenlijk alles wat nodig hebt en ook zijn er voldoende  accessoires te koop. Dus voor iedereen die een Action Cam wil hebben maar niet een dure camera wil aanschaffen is de ACTIVEON CX een perfecte keuze.

activeo cx

En Testman is afgelopen week met mountainbiken, en op zijn stuur de ACTIVEON CX, op pad geweest en ook hij heeft videobeelden gemaakt en zijn review incl. de videobeelden kan je later deze week lezen.

[youtube]https://youtu.be/iYUtiyjXWnU[/youtube]

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?