Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Test; Cellularline Total View selfiestick Test; Cellularline Total View selfiestick
ladygadgets

Test; ACTIVEON CX Action Cam

Het Amerikaanse merk ACTIVEON is, sinds kort, ook in Nederland te koop en zij lanceren in 1 klap 4 nieuwe modellen Action Cam’s. Ik heb de ACTIVEON CX ontvangen zodat ik deze kan testen, incl. een aantal accessoires.

297_CX 0428.1342_22

De meeste Action Cam’s zijn behoorlijk aan de prijs, maar ACTIVEON laat zien met de CX dat er aan kwaliteit niet altijd een hoog prijskaartje hoeft te hangen, want de CX kost slechts euro 119,99. (En mocht je toch dieper in de buidel willen tasten, de CX Gold kost euro 269,99 en de DX euro 299,99.)

20151114_205912

Met de ACTIVEON CX worden video’s worden opgenomen in full HD (1080p, 30fps) en de CX heeft een 4MP CMOS Sensor. (Door upscaling beschikt de ACTIVEON CX in de praktijk over 5MP.) Het beeld wordt opgenomen met de F2.4 lens met 6 glaselementen en 170° groothoek. Aan de achterkant van de camera zit een 2′ inch scherm en dmv. de  iOS en Android app kan je via WiFi de camera op afstand bedienen. Als extra features heeft de CX een timelapsefunctie, burstmode en diverse filters en zijn ISO, EV, witbalans en AE handmatig in te stellen.

20151114_210304

Bij het CX basispakket wordt, behalve de camera, ook een oplaadbare accu geleverd en hiermee kan je 120 minuten opnemen. Verder zit er ook een waterdichte cover bij (bedoeld voor het maken van onderwatervideo’s tot max. 60 meter diepte), een Curved Adhesive Mount, een Short connector + schroef en een USB-kabel.

In mijn testpakket zat ook nog een set verwisselbare kleurige frontcovers, een Suction Mount (speciaal voor gladde oppervlakkeen) een selfiestick en een micro-SD kaart. Op de ACTIVEON website kan je ook nog andere accessoires bestellen, zoals bijv. een hoofdband, een fietsstuurhouder (die is ideaal voor Testman als hij gaat mountainbiken) en extra batterij of adapter.

20151114_205500
Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?