You are here: Home » Gadget nieuws » Nest lanceert haar 3e generatie Nest Learning Thermostat

Nest lanceert haar 3e generatie Nest Learning Thermostat

geschreven door Constance

Het is inmiddels wel bekend; wij, Testman en ik, zijn Nest-fans. En vanaf vandaag is de 3e generatie Nest Learning Thermostat verkrijgbaar.

thermostat_lifestyle

Nu vraag je misschien af of zo’n thermostaat ook iets voor jou/jullie is? Wij hebben, sinds een klein jaar, de Nest Learning Thermostat, de Nest Protect en de Nest Cam in ons (oude tochtige) huis hangen en we hebben al flink op onze energierekening bespaard, nl. zo’n 800 euro! Of dit bedrag allemaal aan de Nest terug te rekenen is, kan ik niet met zekerheid zeggen, maar voor het eerst sinds al die jaren dat wij hier wonen kregen wij geld terug ipv. dat we bij moesten betalen.

nest in de box

Wat is er veranderd en verbeterd aan de 3e generatie Nest Learning Thermostat in vergelijking met de 2e generatie? De Nest Thermostat heeft een nieuw design, maar veel belangrijker is dat deze Nes een verbeterde boilerondersteuning geeft, met warmwaterbediening op afstand en compatibiliteit met OpenTherm verwarmingssystemen.

De nieuwe Nest heeft een scherm dat 40% groter is en ook is de resolutie hoger. En ook kan je temperaturen, waarschuwingen en berichten gemakkelijker aflezen. Door de nieuwe feature ‘Afstandsweergave’ kan je automatisch de doeltemperatuur of de tijd zien wanneer er beweging wordt gedetecteerd in de (woon)kamer. De thermostaat kan ook een analoge of digitale klok laten zien.

thermostat_phone_nl

Ook deze Nest leert welke temperatuur je prettig vindt en programmeert zichzelf. De Nest Thermostat weet hoe lang het duurt voor je huis verwarmd is, zodat het comfortabel is wanneer je arriveert. Wanneer je vertrekt schakelt hij automatisch je cv-ketel en boiler terug, zodat je energie bespaart.

En andere nieuwe functionaliteit is dat deze Nest nu ook de boiler kan aansturen (exclusief voor Europa). Het warmwaterschema kan vanaf een telefoon of de Nest Thermostat worden aangepast. Auto-Afwezig werkt samen met de boiler voor het besparen van energie wanneer er niemand thuis is. (Dit gaat automatisch na twee dagen afwezigheid).

heatlink_nl

En wat nog belangrijker is, is dat Nest nu gebruik maakt van OpenTherm om tweeweg communicatie tussen compatibele cv-ketels en de derde generatie Nest Thermostat mogelijk te maken. Hierdoor kan precies berekend worden hoeveel gas er moet worden gestookt voor het handhaven van de gewenste temperatuur, in plaats van dat de cv-ketel gewoon aan en uit wordt gezet. Zo wordt er energie bespaard, blijft het comfort behouden en wordt de levensduur van de cv-ketel verlengd.

 

En je kunt ook deze Nest ophangen, maar ook neerzetten en hiervoor is er een nieuwe standaard ontwikkeld. De standaard is ontworpen voor huizen die nog geen thermostaat hebben, of waar de oude thermostaat zich in een kamer bevond waar de temperatuur niet werd gereguleerd. Zo kan de Nest Thermostat optimaal geplaatst worden voor het detecteren van de temperatuur en de activiteit in huis.

nest_stand_table

Verder is de integratie met de Nest Protect en de Nest Cam gebleven; Wanneer Nest Protect een ‘Let op’ of ‘Noodalarm’ voor rook of koolmonoxide laat horen, verschijnt er niet alleen een melding in de Nest-app maar ook een bericht op het scherm van de Nest Thermostat met informatie over wat er aan de hand is. De Nest Thermostat kan automatisch zorgen dat de cv-ketel (op olie of gas) stopt met het verwarmen van het huis, een veel voorkomende bron van koolmonoxide binnenshuis. Dit voorkomt dat de cv-ketel de situatie nog verder verslechtert.

 

Nest Protect verbetert de Auto-Afwezig functie van de Nest Thermostat, met aanvullende informatie over wanneer bewoners thuis of weg zijn. De Nest Cam kan automatisch worden aangezet wanneer de Nest Thermostat in Thuis- of Afwezig-modus wordt geschakeld.

En op de website Works with Nest kan je precies zien met welke andere merken je Nest nog meer kan communiceren.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com