You are here: Home » Ladygadgets » Test; Nest Cam

Test; Nest Cam

geschreven door Constance

Jullie hebben kunnen lezen dat ik de nieuwe Nest Cam heb ontvangen. Inmiddels is deze Cam aangesloten bij ons in huis en ik zal uitleggen wat mijn ervaringen zijn; zowel met de installatie als tijdens het gebruik.

nest cam

De Nest Cam is een nieuwe toevoeging aan de Nest Thermostaat (er is ook een rook- en koolmonoxidemelder, de Protect, beschikbaar). De Nest Cam was binnen 2 minuten geïnstalleerd en als je hem hebt ingesteld communiceert de Cam gelijk met de Thermostaat.

nest

Je haalt de Cam uit de doos, sluit de netvoeding aan, voegt de Cam toe aan je app en vervolgens scan je de QR code op de Cam. En dat is eigenlijk alles, want de Cam zorgt zelf voor de WiFi verbinding naar de Nest Thermostaat. Je kan de Cam de hele dag door laten opnemen maar wij hebben ervoor gekozen om de Cam aan te laten op het moment dat de Nest Thermostaat op ‘Afwezig’ staat. (Afwezig houdt in dat de thermostaat niet aan kan slaan en en bij ons is dat 18 graden, dus een perfecte temperatuur als je op vakantie bent, of een weekendje weg maar ook als je overdag niet thuis bent.)

nest app afwezig

Zodra de thermostaat op Afwezig staat (dit kan op de thermostaat zelf of via de Nest app) gaat de verwarming uit en de Cam aan. En we krijgen dan ook op onze smartphone/tablet de meldingen te zien als er bewegingen zijn gedecteerd. (Dit zijn meestal onze Noorse Boskatten N & L die op tafel gaan zitten of via het kattenluik naar binnen of naar buiten gaan.) En zodra we thermostaat van de ‘afwezig’ stand afhalen gaat de Cam automatisch weer uit.

nest app thuis

De Cam heeft een microfoon en een luidspreker zodat je kan meeluisteren als er iets in je huis gebeurt en kan je zelfs iets terug zeggen. Het beeld is in kleur en je kan ook het scherm uitvergroten, en zelfs ’s nachts hou je een helder zicht.

nest cam

Met Nest Aware kun je een maand (gratis proefabonnement) aan opgeslagen videobeelden terugspoelen en opnieuw bekijken. Maar dat is nog lang niet alles, je kunt ook clips opslaan, clips delen, time-lapsefilmpjes maken en je ontvangt betere bewegingsmeldingen. (Na 1 maand kan je een abonnement afsluiten waarbij je kan kiezen uit het bewaren van je video geschiedenis van 10 of 30 dagen.)

Met een abonnement heb je ook meer mogelijkheden. De videobeelden worden opgeslagen in de cloud. Met deze opgeslagen videobeelden kun je videoclips maken en deze vervolgens met vrienden en familie delen. Ook kun je een time-lapse maken, door bijvoorbeeld een hele dag uit je leven in een filmpje van dertig seconden samen te vatten. Ook kun je activiteitszones maken om een bepaald gebied, zoals een deuropening of een fietsenrek, beter in de gaten te houden. En soms legt je Nest Cam beelden vast die je voor altijd wilt bewaren, zoals de eerste stapjes van je baby. Met Nest Aware kun je deze momenten opslaan en delen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com