You are here: Home » Gadget nieuws » Garmin introduceert Garmin Varia; veilig op de fiets

Garmin introduceert Garmin Varia; veilig op de fiets

geschreven door Constance

We gaan de donkere ochtenden en avonden tegemoet en dan is het voor fietsers belangrijk dat je goed zichtbaar bent. Garmin introduceert een 2-tal nieuwigheden voor op de fiets; de Garmin Varia achteruitkijkradar en Varia fietsverlichting.

garmin varia

De Varia achteruitkijkradar waarschuwt fietsers voor achteropkomend verkeer, de belangrijkste oorzaak van fietsongelukken. In combinatie met een Garmin Edge 1000 fietscomputer reageert de slimme Varia fietsverlichting op snelheidswijzigingen en veranderingen van omgevingslicht. De Varia kan meerdere voertuigen signaleren en van een afstand van 140 meter aangeven hoe snel een voertuig je nadert en op welke afstand het voertuig zich bevindt. Als de radar achteropkomend verkeer detecteert, gaat het achterlicht feller branden om chauffeurs te attenderen op jouw aanwezigheid. Als het achterlicht in de knippermodus staat, gaat het sneller knipperen.

De Varia fietslamp schijnt verder weg naarmate je sneller fietst en verlicht de weg zodoende steeds op de juiste plek. Als de snelheid afneemt, schijnt de koplamp weer dichterbij.

En beide Varia systemen sluiten naadloos aan op de Garmin Edge.

[youtube]https://youtu.be/7lCQN8DaelY[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com