You are here: Home » Accessoires » Scandinavian Vintage 2015 -2016

Scandinavian Vintage 2015 -2016

geschreven door

Nu er een nieuw seizoen voor de deur staat, is het tijd om je interieur weer een beetje te vernieuwen! Voor 2015 en 2016 is de Retro Scandinavian trend nog helemaal hot! Deze woonstijl kenmerkt zich door vrolijke Scandinavische meubels uit de jaren 60 en 70.

Dit jaar zagen we ze al, de retro sofa’s met een houten meubelframe, ronde vormen en taps toelopende pootjes van stoelen en banken. Het kleine formaat is ideaal voor kleinbehuisde. Gecombineerd met opvallend gekleurde stoffering word deze stijl een vrolijke eyecatcher in huis en blijft ook zeker in 2016 de trend!

Vind je deze kleuren te fel en houd je meer van pastel?

De Cream Ceramics trend doet het ook goed met vintage meubels.

Lichtgrijs, crème wit, pastel mint of zalmroze; het zijn kleuren die allemaal terugkomen in 2016. Je interieur oogt met deze kleuren niet alleen ruimtelijker, maar ook fris en vriendelijk. Schilder je muren bijvoorbeeld in één van deze kleuren of gebruik een mooi behangetje met deze kleurtinten.

Ook je meubels en accessoires mogen een trendy kleur hebben Een lichtgrijs bankstel is bijvoorbeeld helemaal hip. En lampen zijn in steeds meer pastelkleuren verkrijgbaar. “Het mooie van de Cream Ceramics trend is dat vintage meubels hier heel goed in passen!

Geen donkere dagen op komst met deze stijl in huis!

Lizette Zeef, gastblogger en werkzaam bij De InterieurTipgever

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Raymond 4 oktober 2015 - 17:55

Beste redactie, de inhoud van dit artikel is voor 90% overgenomen van ons artikel. Het is wel zo netjes om Woonhome.nl als bron te vermelden. Lees hier het originele artikel: http://www.woonhome.nl/25286/woontrends-van-2015-retro-scandinavian/

Reageer
Constance 5 oktober 2015 - 19:50

Beste Raymond, ik ga dit gelijk uitzoeken want je hebt helemaal gelijk. Dit is absoluut niet zoals het hoort en ik ga de redactie van wonen.blogo.nl hierover bevragen. Ik bied je mijn oprechte excuses aan. vriendelijke groet Constance

Reageer
de interieurtipgever 5 oktober 2015 - 21:21

Beste Raymond en Constance,

Dit is zeker niet de bedoeling! Excuses hiervoor! De tipgevers worden hierbij gelijk weer op scherp gezet. Inspiratie opdoen bij andere is een, maar overnemen wordt niet geaccepteerd (op zijn minst een bronvermelding).

Groeten,

Marcella Vermeer
Formule-manager De InterieurTipgever

Reageer
Raymond 7 oktober 2015 - 21:44

Dank voor jullie reactie. Fijn dat jullie er hetzelfde over denken!

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com