You are here: Home » Ladygadgets » Test; Dragon NaturallySpeaking 13

Test; Dragon NaturallySpeaking 13

geschreven door Constance

Het is alweer 2 jaar geleden dat ik de Dragon NaturallySpeaking software heb getest en nu heb ik de gelegenheid gekregen om de Dragon Naturally Speaking 13 Premium te proberen.

Dragon NaturallySpeaking 13

Ik was dus al bekend met spraakherkenning en je kan hiermee veel tijd besparen als je ipv. typt je teksten of documenten inspreekt. De ’13-versie’ is duidelijk weer verbeterd tov. de versie die 2 jaar geleden heb getest, alleen heb ik wel wat moeite gehad met de installatie in combinatie van Windows 10.

Voor wie is een dergelijk spraakprogramma nu handig, vraag je je misschien af. Eigenlijk voor iedereen die regelmatig teksten typt, zoals studenten, leraren, schrijvers/bloggers of consultants, zeker doordat deze versie nu nog nauwkeuriger werkt.  En of het nu gaat om brieven, artikelen, scripties, essays, spreadsheets of rapporten; je dicteert, bewerkt het document en vervolgens sla je alles op. En dat is ook natuurlijk ook ideaal als je onderweg bent of vergaderingen bijwoont die genotuleerd dienen te worden.

Conclusie; ik was eigenlijk ‘vergeten’ hoe handig het is dat je niet alles hoeft te typen en ik ben dan ook blij dat ik in de gelegenheid ben gesteld om de Dragon NaturallySpeaking 13 Premium versie heb geïnstalleerd en gebruik deze nu weer dagelijks, voor mijn artikelen en mails.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com