You are here: Home » Gadget nieuws » Test; Samsung GALAXY S6 Edge+

Test; Samsung GALAXY S6 Edge+

geschreven door Constance

Vanaf vandaag, donderdag 3 september, is ie verkrijgbaar, de Samsung GALAXY S6 Edge +. En jullie hebben kunnen lezen dat ik deze nieuwe telefoon vorige week al heb ontvangen en kan ik nu al mijn review plaatsen.

samsung galaxy s6 edge+

De buitenkant van de S6 Edge+ ziet er mooi uit, maar de achterkant is wel glad. Daarom heb ik gelijk een Samsung Smartcover besteld want ik was als de dood dat ik de Edge+ uit mijn handen zou laten vallen. Ik raad dit iedereen aan want je scherm is gelijk beschermd en door het speciale klepje gebruikt je telefoon minder stroom en hij kan nog steeds op een Qi oplader gelegd worden voor draadloos opladen.

draadloos opladen

Door het grote scherm van 5,7 inch is de Edge+ geen smartphone maar een phalet. En in het begin moest ik wel een beetje wennen aan het gebogen glas maar nu, 1 week verder, weet ik niet beter en ook geeft het scherm foto’s en video’s heel helder en scherp weer.

Je kunt de S6 Edge+ ‘beveiligen’ dmv je vingerafdruk en het ontgrendelen gaat heel eenvoudig, je houd je vinger op de startknop en je kunt aan de slag. De camera (16 MP en 5 MP) maakt mooie, scherpe foto’s. Ik heb de 32 GB versie ontvangen, en ik kan het geheugen uitbreiden tot max. 128 GB.

galaxy-s6-edge+_accessories_feature_battery-pack_l

De accu (3000 mAh) gaat, met gemak, de hele dag mee, zelfs na een dag van intensief internet gebruik, video’s kijken en berichten maken is ie aan het eind van de dag nog niet leeg. Ik heb het speciale Fast Charging Battery Pack van Samsung bij de S6 Edge+ geleverd gekregen en hiermee is opladen een fluitje van een cent; na 10 minuten laden kan je weer 4 uur aan de slag. En de Samsung GALAXY S6 Edge+ is ook nog eens erg snel, mede doordat ik 4G gebruik, maar ook door de snelle processor die gebruikt is.

Verder kan je met je Edge+ ook draadloos betalen, nl. dmv. Samsung Pay. Samsung Pay werkt met NFC en via de magneetstrip van een betaalautomaat en hierdoor zijn alle betaalautomaten in Nederland geschikt om te betalen met Samsung Pay. Zodra je je Edge+ voor een betaalautomaat houdt krijg je een overzicht van de door jouw gekoppelde passen te zien. Vervolgens kies je de pas die je wilt gebruiken en identificeer je jezelf dmv. je vingerafdruk. Aan het eind van dit jaar kan je Samsung Pay ook in Nederland gaan gebruiken.

people

Een ander leuke en handige tip is de People widget. Boven aan de rechterkant van het scherm zit deze widget en je kunt er jouw 5 favorieten personen in opslaan en elk contact krijgt haar of zijn eigen kleur. En als je je scherm naar beneden hebt liggen en er komt een WhatsApp of telefoontje binnen zie je aan de zijkant van je scherm de kleur van jouw contactpersoon verschijnen en kan je kiezen of je wel of niet wil reageren. In het 2e scherm van widget kan je ook 5 van jouw favoriete apps opslaan.

Speciaal voor iedereen die zijn of haar vrienden wil laten mee genieten van een leuke of melige video is er de livestreaming mogelijkheid. Met een vertraging van 10 seconden kan iedereen meegenieten van jouw spannende momenten maar ook kan je live tv uitzendingen bekijken.

En als je, dmv. SideSync, je laptop of pc met de S6 Edge+ verbindt zie je op je pc of laptop alle meldingen die er via de S6 Edge+ binnenkomen, oa WhatsApp. Verder kan je ook het scherm van de Edge+ op je pc of laptop laten zien en kan je dus gamen vanaf je smartphone maar op het scherm van je laptop of pc.

galaxy-s6-edge+_accessories_keyboard-case

Natuurlijk zijn er ook speciale accessoires beschikbaar voor de S6 Edge+, zoals de al eerder genoemde Smartcover. Verder zijn er ook verschillende ‘blingcovers’ en draadloos oplaadstation. De leukste accessoire was mij toch wel het losse toetsenbordje. Dit klik je op je scherm (hierdoor wordt je scherm ook gelijk aangepast) en je kan, op dezelfde wijze als bij de old school Blackberry, je berichten typen.

 

Conclusie; Samsung heeft ervoor gekozen om de nieuwste Note niet naar Nederland te halen en heeft gekozen voor de Samsung GALAXY S6 Edge+. En ik moet eerlijk zeggen dat ikzelf de voorkeur geef aan de Edge+ ipv. de Note, mede omdat de Note er toch wat on eleganter uitziet. Hij is lekker snel en ook zijn de nieuwe ‘features’ zoals de People widget en Samsung Pay heel erg handig. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de Edge+ een van de mooiste telefoons vindt die Samsung de laatste jaren op de markt heeft gebracht en behalve dat ie er mooi uitziet is ie ook nog eens heel fijn om mee te werken. Het grote scherm zorgt ervoor dat mails lezen en maken super gemakkelijk gaat. Kortom dit is een topper.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com