You are here: Home » Ladygadgets » Test; Sigma Activo bewegingsarmband

Test; Sigma Activo bewegingsarmband

geschreven door Constance

En wederom heb ik weer een bewegingsarmband getest en deze keer is dat de Sigma Activo. En aangezien de Activo ook als horloge te dragen is heb ik deze keer niet tegelijkertijd de FitBit Flex gedragen maar de Polar Loop. (De Polar Loop heb ik vorig jaar uitgebreid getest, in combinatie met de bijbehorende hartslagband.)

sigma-activo

De Sigma Activo heeft een aantal functies; het is een horloge en houdt tevens je calorieverbruik, stappen en afstand bij. En tevens meet je ook je slaappatroon. En je kunt je resultaten uitlezen op de Activo zelf, en ook via de bijbehorende app (Android & iOS). Het enige dat de Activo niet kan is je hartslag weergeven, maar dat kan ook bijna niet voor die prijs, want de Activo kost slechts rond euro 50,00! De Sigma Activo is een mooie smalle armband en hij is er in 3 verschillende kleuren. Ik heb zelf de zwarte versie ontvangen. Het omdoen van de armband vergt, in het begin, wat handigheid maar dat is een kwestie van wennen.

Zoals ik al eerder aangaf geeft de Activo de tijd, afstand, stappen en calorieën weer, maar ook de intensiteitszone (low/mid/high), je dagdoel en je tussendoel (brons/zilver/goud). Via de app kan je je staplengte ingeven en ook aan welke pols je hem wilt dragen. Hierdoor is ie geschikt voor rechts- en linkshandigen. En een volle batterij gaat 8 dagen mee en dat is echt heel bijzonder want gemiddeld is dat 5 tot 7 dagen (afhankelijk van het merk).

Sigma--Activo app

De Activ app werkt dmv. Bluetooth en hierop kan je aflezen hoe het met je bewegingsgedrag gesteld is, net als je slaappatroon. Je kan deze resultaten ook delen via Facebook en/of Twitter. Zoals ik al eerder aangaf heb ik de horloges tegelijk gedragen, dit voor een eerlijke vergelijking. De Polar Loop en de Sigma Activo heb ik om mijn linker pols gedragen en dit een aantal dagen achter elkaar. En er zijn overeenkomsten in de metingen maar ook kleine verschillen, bijv. in het aantal stappen dat ik gemaakt heb en het daarbij behorende calorieverbruik.

Wat ik wel jammer vind van de Sigma Activo is dat je je resultaten niet op een Windows device (pc/laptop/phone) kan bekijken maar dat je bent aangewezen op de iOS of Android app. Dit in tegenstelling tot de Polar Loop waarbij je via de Polar Flow website altijd, op elk device en besturingssysteem, je resultaten kan zien.

Conclusie; de Sigma Activo is een bewegingsmeter die waar voor zijn/haar geld geeft. Alle belangrijke functies zijn beschikbaar, alleen kan je geen hartslagmeter aansluiten. Ik vind dat geen bezwaar, zeker als je de prijs van de Activo bekijkt. En voor de Polar Loop en de bijbehorende hartslagband ben  je euro 100 meer kwijt dan voor de Sigma Activo en als je een hartslaghorloge zoekt dan heeft Sigma hiervoor een aantal andere modellen. Kortom, veel waar je voor geld en zeker een aanrader als je een bewegingsarmband zoekt!

sigma activo zwart

Gerelateerde artikelen

2 reacties

carin 21 januari 2016 - 08:04

mijn armband doet het niet, als ik op het knopje druk dan knippert heel vaag, heb het opgeladen maar….. helaas wie kan mij helpen

Reageer
Constance 21 januari 2016 - 21:57

Hi Carin, heb je dit al bij Sigma nagevraagd?

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com