Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Test; OPPO AX7 android smartphone Test; OPPO AX7 android smartphone
  • OPPO AX7 smartphone OPPO AX7 smartphone
  • De nieuwste Sherpa powerpacks, altijd én overal stroom De nieuwste Sherpa powerpacks, altijd én overal stroom
  • As. donderdag bij Aldi; Sony Xperia XA1 Plus smartphone As. donderdag bij Aldi; Sony Xperia XA1 Plus smartphone
  • December cadeautip; Xiaomi Redmi 6A smartphone bij Kruidvat December cadeautip; Xiaomi Redmi 6A smartphone bij Kruidvat
  • OPPO Find X smartphone is nu verkrijgbaar OPPO Find X smartphone is nu verkrijgbaar
ladygadgets

Test; Lumia 640XL LTE

Ik wissel regelmatig af van smartphone, oa. doordat ik vaak testexemplaren opgestuurd krijg. En daardoor gebruik ik zowel Android als Windows, op mijn telefoon maar ook op mijn tablet en laptop. (iOS modellen worden nooit naar mij opgestuurd voor een test, dus daar heb ik dan ook geen ervaring mee.) En momenteel zit ik weer in mijn Windows-fase, en dat komt oa. doordat ik een nieuwe Windows laptop heb gekocht met Windows 10, en ik wil tevens een smartphone die ik hiermee kan koppelen. (Voor mijn tablet gebruik ik dan ook een Android smartphone.)

lumia 640xl

Al enige tijd gebruik ik, nog steeds, mijn (Nokia) Lumia 1020 en een van de hoofdredenen is de fantastische camera die op dit toestel zit. Maar het scherm is niet heel groot en je merkt dat ook de processor een beetje traag aan het worden is. Tevens is de 1020 niet geschikt voor een update naar Windows 10, dus werd het tijd voor mij om een nieuw model Lumia te testen en dit werd de Lumia 640XL LTE.

Enige jaren geleden was het een trend om een zo klein mogelijke smartphone te hebben maar je merkt dat de schermen steeds groter worden en dat komt oa. doordat er meer en meer mails en andere berichten via de smartphone gelezen worden. En ik wilde zelf ook wel ervaren of het echt zoveel scheelt, zo’n groot scherm, en dat was voor mij de andere reden dat ik de 640XL LTE wilde testen, ipv. de ‘gewone’ Lumia 640 LTE, nl. 5,7 inch tov. 5,0 inch.

lumia_640xl vs 640

Ik wist dat ik concessies moest gaan doen tov. de camera (dat absoluut mee bleek te vallen), maar het ‘comfort’ en de toegezegde upgrade naar Windows 10 wegen toch zwaarder. En comfortabel is zo’n lekker groot scherm en ook de snelheid van de smartphone is echt heel erg fijn, zeker als je in ogenschouw neemt dat deze Lumia al vanaf euro 189 (3G versie) te koop is.

Een ander voordeel is de zware accu van 3000 mAh waardoor ie gemakkelijk, voor een hard-core gebruiker als ikzelf, de hele dag mee gaat en hij is ook te vervangen want tegenwoordig een unicum is.

De camera is mij zeker niet tegen gevallen want ook deze Lumia heeft een Zeiss lens met een 13 MP camera en aan de voorkant zit een 5 MP camera, dus bij Skype gesprekken hoef je je camera niet uit te zetten. En met de speciale Selfie app zie je er altijd op je mooist uit, dus Kim Kardashian krijgt geduchte concurrentie 😉 En oh ja, er zit een FM-radio op, een van mijn meest favoriete features!

kleuren lumia 640xl

Conclusie; ik ga mezelf binnenkort eens goed verwennen, want de Lumia 640XL LTE gaat er komen, maar dan wel de 4G versie. Ik had van Microsoft de zwarte versie ontvangen maar ik ga toch liever voor een kleurtje, waarschijnlijk de blauwe. Je krijgt veel waar voor je geld; een lekker groot scherm, hij is snel en de 640XL beschikt ook over een prima camera. Verder krijg je een 1 jaar lang gratis Microsoft Office. Nu zullen hardcore iOS en/of Android gebruikers dit niet begrijpen maar voor iedereen die regelmatig van systeem ‘wisselt’ is deze smartphone absoluut de moeite van de aanschaf waard.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?