You are here: Home » Audio & video » Test; Raumfeld ONE S speaker

Test; Raumfeld ONE S speaker

geschreven door Constance

Jullie hadden nog een speakertest van me tegoed, en wel de test van de Raumfeld ONE S. Raumfeld is onderdeel van de Duitse Berlin Acoustics Group waar Teufel ook onderdeel van uitmaakt (en ik ben, zoals jullie weten, een echte fan van dat merk).

Raumfeld One S Wit

Nu heeft het even geduurd voordat ik de Raumfeld ONE S kon testen, want nadat ie bij mij was afgeleverd moest er een grote update gedaan worden en daarvoor moest ie terug naar de importeur.

Raumfeld One S Zwart

De Raumfeld ONE S is er in 2 kleuren; in wit (met zwarte accenten) en in zwart. In 1e instantie had ik de witte gekregen en de geupdate versie was zwart. Beide zijn mooi, en hoewel ik in 1e instantie de witte mooier vond, heeft de zwarte nu toch mijn voorkeur.

De Raumfeld ONE S is het kleinste model uit het Raumfeld multi-room systeem en is daardoor perfect geschikt voor in de slaapkamer, badkamer of (aparte) keuken. En doordat de ONE S spatwaterdicht is, kan ie dus prima in een natte ruimte neergezet worden. En als je 2 ONE S speakers met elkaar verbindt heb je gelijk een set stereo speakers, en heb je voldoende volume om je woonkamer van je favoriete muziek te voorzien.

Het installeren van de ONE S op je wifi netwerk is echt reuze eenvoudig; je steek de stekker in het stopcontact en doet de speaker aan, vervolgens download je de speciale Raumfeld app (Android en iOs) en volg je precies de instructies op die je op de app ziet verschijnen en na ong. 2 minuten was alles geïnstalleerd en konden we naar muziek luisteren.

aansluiting raumfeld one s

Raumfeld ondersteunt verschillende muziekdiensten (in de app), zoals TuneIn radio, Spotify en TIDAL maar je kunt ook je muziek vanaf je smartphone of tablet of NAS streamen naar de ONE S. Het geluid is heel fijn, zeker als je, net als ik, niet van een zware bass houdt. En in de Raumfeld app kan je ook nieuwe Raumfeld speakers toevoegen, en playlists maken, het volume en de equalizer aanpassen.

raumfeld app

Conclusie; met de Raumfeld ONE S speakers maak je een mooie start voor een multi-room systeem. En ik, als vrouw, vind vaak speakers lelijk, maar dat kan ik van deze serie niet zeggen en dat geldt zowel voor de kleine ONE S als voor de Cubes en de Soundbar. En ook het geluid is heel fijn om naar te luisteren, niet teveel bass maar een heldere sound, zelfs bij zwaardere rock klanken.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com