You are here: Home » Eten & koken » Garnalen vissen in Den Oever

Garnalen vissen in Den Oever

geschreven door Constance

Gisteren zijn Testman en ik, de storm trotserend, met een vissersboot op pad gegaan; we zijn op garnalen gaan vissen in Den Oever.

garnalen vissen wr 117

 

Vanuit de vissershaven van Den Oever vertrekt, in het hoogseizoen 2x per dag en in het voor- en naseizoen 1x per dag, de WR117. Zodra je de haven verlaat vaar je langs de lepelaarkolonie en deze lepelaars vliegen elk jaar vanuit Afrika naar de Waddenzee om te broeden en hun jongen groot te brengen. En in het najaar vliegen zij weer terug naar Afrika om daar te overwinteren.

lepelaar kolonie

Bij laag water kan je ook de zandplaten zeehonden zien liggen zonnebaden en bij hoog water, kan je de zeehonden zien zwemmen, als je goed oplet tenminste. Na ong. een half uur varen wordt het net uitgezet en gaat het ‘echte’ vissen beginnen.

vissers met garnalen

Tijdens het vissen zie je, in de verte, Texel en Den Helder liggen en aan de andere kant heb je een mooi uitzicht op de Afsluitdijk. Na ongeveer een half uur wordt het net omhoog gehaald en de vangst verdeeld over het dek.

garnalen binnenhalen

Behalve garnalen, zitten er ook kleine tarbotten, schol en krabben in het net en deze worden terug in zee gegooid. De garnalen worden gesorteerd, gezeefd en daarna gekookt en afgespoeld. En kan je, eindelijk, genieten van super verse garnalen, die je wel eerst zelf moet pellen. En bij aankomst aan de kade krijgt iedereen nog een portie ongepelde, zelf gevangen, garnalen mee zodat je ook thuis nog kunt genieten van deze lekkernij. (Testman en ik hebben de garnalen thuis op een wit bolletje gedaan met een beetje mayo en peper en zout, een delicatesse.)

visafslag

Mocht je de middagtrip geboekt hebben dan is het zeker de moeite waard om in de ochtend ook nog even bij Visafslag Hollands Noorden langs te gaan (t.o. het vertrekpunt van de WR117). Deze vismarkt is geopend, op zaterdag, vanaf 09.00 t/m 12.00 uur en mocht je verse vis willen kopen dan kan dat ter plekke, maar je kunt ook online je bestelling doen en dan staat ie voor je klaar. (Neem wel even een koelbox mee, dan blijft je vis langer fris.)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?