Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

wonen

Test; Denon HEOS 1 speaker met Go Pack

Jullie hebben kunnen lezen dat ik 2 nieuwe speakers zou gaan testen, de Denon HEOS 1 en de Raumfeld One S. En dit zijn mijn ervaringen met de Denon HEOS 1 inc.  de Go Pack. De Denon HEOS 1 is de laatste toevoeging aan het draadloze HEOS multispeaker assortiment en de HEOS 1 is tevens het kleinste model. En doordat ie zo klein is, kan ie ook gemakkelijk meegenomen worden, zeker in combinatie met het Go Pack, want dan wordt de HEOS 1 een bluetooth draadloos model. Het Go Pack is separaat aan te schaffen.

heos 1

Wat mij al eerste opviel was dat de HEOS 1, met het Go Pack, best wel zwaar en groot is, en dat is zowel een voordeel als een nadeel. Het voordeel is dat de HEOS 1 niet snel omwaait bij een harde windstoot maar aan de andere kant neem je hem daardoor niet zo snel mee op reis, in je koffer of handbagage. Hij kan weer wel gemakkelijk mee naar het strand of park.

Ook het model is bijzonder want doordat hij driehoekig is komt de muziek van 3 kanten en hierdoor klinkt het geluid heel volwassen en als je 2 HEOS 1 speakers aanschaft kan je zelfs een echt stereogeluid creëren, dus dan heeft je huiskamer gelijk een volwaardige speakerset. De HEOS 1 is er in het wit en zwart dus past ie in elk interieur. De HEOS 1 klinkt als een volwaardige speaker, met een vol geluid en dit is zeker bij 2 gekoppelde HEOS 1 speakers het geval.

heos 1 go pack

Het Go Pack bestaat uit een oplaadbare accu en een Bluetooth dongle. Je klikt de accu/batterij aan de onderkant van de speaker vast (je dient wel eerst het plastic cover aan de onderkant vd HEOS 1 te halen) en tevens bevestig je de Bluetooth dongle en dan is je HEOS 1 tot een draadloze speaker getransformeerd die je overal, binnen en buiten kan neerzetten. Tevens zorgt de BT dongle ervoor dat de HEOS 1 waterdicht wordt, dus ook een regenbuitje is geen enkel bezwaar en ook kan je nu genieten van muziek in je badkamer. Op de achterkant van de HEOS 1 zit een USB-ingang en een aux en een netwerkkabel (inclusief) aansluiting en aan de bovenkant zit de volume-, mute- en aan/uitknop.  Een volledig opgeladen Go Pack gaat 6 uur lang mee, en je kunt ook op het Go Pack zien, dmv. bolletjes, hoe vol je accu nog is.

Nu hebben Testman en ik 2 routers in huis staan en dat gaf, in 1e instantie, wat problemen met het installeren. Tijdens de speciale demonstratie leek de installatie een fluitje van een cent, maar dat had, door de 2 routers bij ons, wat voeten in de aarde. Maar in ons vakantieappartement, met 1 router, bleek dat het installeren wel gemakkelijk ging.

Je sluit de HEOS 1 aan op door de stekker in het stopcontact te doen en daarna download je de speciale HEOS app (Android en iOs). In de app voer je je gegevens in (dat wordt heel duidelijk uitgelegd in de app) en koppel je je smartphone of tablet met de (meegeleverde) kabel aan de speaker. Je ziet daarna de HEOS 1 in de app verschijnen en is je device gekoppeld aan de speaker. (Als je al meerdere HEOS speakers in huis hebt staan zijn de mogelijkheden van het multiroomsysteem, in combinatie met de app, veel uitgebreider, zo kan ervoor je kiezen om door je hele huis dezelfde muziek te laten horen of in elke kamer een ander geluid.) En met HEOS worden alle bekende muziekdiensten, zoals Spotify, Deezer, Soundcloud, Tidal, Napster en Tunein, ondersteund. Helaas geldt dit niet voor Apple Music en Google Play Music.

heos 1 zwart en wit

Conclusie; Als je een multiroom speakerssysteem wilt aanschaffen waarbij je kan kiezen uit diverse modellen speakers dan is de HEOS 1 zeker een mooi ‘instap’model, zeker in combinatie met de (wel prijzige) Go-Pack. Ik vind alleen dan dat ie wel zwaar wordt. En ook de geluidskwaliteit van de HEOS 1 is perfect, zeker als je het formaat in ogenschouw neemt. Ook het installeren, als je 1 router in huis hebt, gaat vlekkeloos. Mocht je alleen een bluetooth speaker willen aanschaffen dan vind ik dat er andere draadloze modellen zijn die handzamer en lichter zijn.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?