You are here: Home » Accessoires » Klein, maar zeer fijn: Indeling kleine woonruimte

Kleine woonruimtes zijn, net als grote ruimtes, niet altijd makkelijk om in te delen. Het wordt vaak te druk en lijkt nog kleiner dan het al is. Hoe dan wel? Door een lichte vloer te nemen lijkt de ruimte al groter, maar door een lage witte lambrisering te nemen, lijkt de vloer nog verder door te lopen. Gebruik naturelkleuren en ga daar mee verder, herhaal de kleuren in de bank, kussens, vloerkleed enz.

Deze kast heeft dezelfde kleur als de muur en valt daardoor minder op (wat ook geldt voor de bank), door van vloer tot plafond te werken oogt de ruimte hoger en je hebt gelijk meer opbergruimte. En liever één groot meubel dan vele kleintjes. Ook deze luchtige tafeltjes geven meer ruimte.

Een kleine (eet)tafel om ook aan te werken, komen er vrienden eten, maak je de tafel groter door een uitschuifblad en zet je hem tijdelijk midden in de kamer.

Greep loze kastjes in de keuken geven veel meer rust en daardoor lijkt alles weer groter. Natuurlijke materialen geven meer sfeer en gezelligheid en ook hier herhaling van kleur.

Belinda Elshuis, gastblogger en werkzaam bij De InterieurTipgever

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com