You are here: Home » Accessoires » Test; Fitbit Charge HR

Test; Fitbit Charge HR

geschreven door Constance

Alweer een paar jaar draag ik de Fitbit Flex. En toen mij gevraagd werd om een van de nieuwste modellen van Fitbit te testen kon ik natuurlijk niet weigeren. Want de Fitbit Charge HR heeft meer functies dan de Fitbit Flex.

fitbit-charge-hr-colours

De Fitbit Charge HR meet je stappen, calorieverbruik, afstand, hartslag en het aantal trappen dat je gelopen hebt per dag. Tevens kan je je slaappatroon meten en wakker gemaakt worden dmv. het ingebouwde trilalarm en tenslotte kan je ook zien wie je belt als je mobiele telefoon afgaat (heel handig als ie op stil staat).

Dit is het overzicht van mijn activiteiten van zondag 5 juli 2015

Dit is het overzicht van mijn activiteiten van zondag 5 juli 2015

Je kunt, als je al een Fitbit account hebt,  je nieuwe Fitbit heel gemakkelijk toevoegen aan je bestaande account, maar ook nieuwe Fitbit gebruikers kunnen eenvoudig een account maken en hun Fitbit Charge HR koppelen. Er zijn diverse mogelijkheden om je statistieken te bekijken; op je desktop/laptop of dmv. de speciale app’s voor iOs, Android en/of Windows.

Ik ben dus al bekend met de diverse mogelijkheden van de Flex,  maar voor mij was het meten van je hartslag, traplopen en mobiele telefoon info nieuw. Als eerste ben ik aan de slag gegaan met de hartslagmeter. De Charge HR heeft, net als mijn TomTom Multisport Cardio, de meter aan de binnenkant van de band zitten en ik weet, uit ervaring, dat deze manier van hartslagmeting heel nauwkeurig en goed werkt. Dus was ik benieuwd of dat bij de Charge HR ook het geval was. Helaas ben ik daarin een beetje teleurgesteld. Allereerst duurde het vrij lang voordat de Charge HR een verhoging van mijn hartslag constateerde, tijdens mijn spinninglessen, en ook had ie moeite met een hoge hartslag, terwijl de, gelijkertijd gedragen, TomTom Multisport Cardio geen enkel probleem had. Dus is de Charge HR, in mijn optiek, geen vervanger van een hartslagmeter.

overzicht dashboard

Je kunt de Charge HR ook koppelen aan je smartphone (niet elk model wordt ondersteund) dmv. Bluetooth en kan je zien wie je belt. Dit vind ik ideaal als ik mijn telefoon op stil heb staan, maar ik doe dit niet de hele dag want je moet dan ook Bluetooth aanhouden en dat gaat ten koste van je accu van je smartphone.

Verder houdt de ingebouwde hoogtemeter bij hoeveel trappen je hebt genomen gedurende de dag. Losse treden tellen niet, en om 1 trap bij het totaal te kunnen optellen moet je 3 meter omhoog lopen. Zoals ik al eerder melde met de Charge HR je slaappatroon. Nu kan dit ook met de FitBit Flex maar daarvoor moet je wel wat handelingen verrichten en dat vergeet ik dus altijd. Bij de Charge HR gaat het meten automatisch, want de tijden dat ik ga slapen en wakker wordt worden perfect herkent, en dat zelfs in het buitenland met tijdsverschil.

Een opgeladen Fitbit Charge HR gaat gemiddeld 4 tot 5 dagen mee en je kunt ‘m dus omhouden tijdens het sporten, douchen of zwemmen kan helaas niet. Ik heb de zwarte versie ontvangen (unisex) maar de Charge HR is er ook nog in paars, hardblauw en oranje en in 3 verschillende maten.

Conclusie; sinds ik de Fitbit Charge HR heb ontvangen is de FitBix Flex in een la terecht gekomen en hier niet meer uitgekomen. (Ja ik weet het, dat is heel zielig.) De reden dat mijn voorkeur nu uitgaat naar de Charge HR zijn verschillend; hij zit fijner om mijn pols, ziet er ook eleganter uit en je kan je prestaties gedurende de dag preciezer bijhouden. Het enige nadeel is dat ie niet geschikt is om je sportprestaties goed bij te houden, daarvoor moet je toch een ‘normale’ hartslagmeter gebruiken. Maar ondanks dat ene puntje ben ik verder razend enthousiast over de Fitbit Charge HR.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com