Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Test; Philips SpeedPro Max Aqua draadloze stofzuiger Test; Philips SpeedPro Max Aqua draadloze stofzuiger
  • Philips lanceert de draadloze SpeedPro Max steelstofzuiger Philips lanceert de draadloze SpeedPro Max steelstofzuiger
  • Test; Dyson V8 oplaadbare steelstofzuiger Test; Dyson V8 oplaadbare steelstofzuiger
  • Test; Dyson V8 Absolute draadloze steelstofzuiger Test; Dyson V8 Absolute draadloze steelstofzuiger
  • Dyson Cinetic Big Ball TM stofzuiger zet zichzelf weer rechtop Dyson Cinetic Big Ball TM stofzuiger zet zichzelf weer rechtop
  • Test; Dyson V6 Fluffy Test; Dyson V6 Fluffy
ladygadgets

Test; Dyson V6 Fluffy

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen heeft Dyson een nieuwe snoerloze steelstofzuiger gelanceerd, de Dyson V6 Fluffy. En behalve een steelstofzuiger is de Fluffy ook een kruimelzuiger. Vandaag kan je mijn uitgebreide review lezen, incl. verschillende foto’s en morgen plaats ik mijn demonstratie video op lifestyleblogo.nl en YouTube.

Dyson V6 fluffyToen mij werd gevraagd of ik de Dyson V6 Fluffy wilde testen (met dank aan Fonq.nl) werd ik helemaal blij want de Dyson kruimelzuiger stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en nu kreeg ik er ook nog eens een ‘gewone’ steelstofzuiger bij. En wat daarbij ook helpt zijn de leuke kleuren van de Fluffy, zoals de paarse stofzuigerstang en verschillende paarse en rode accenten.

IMG_20150705_163900
De onderdelen van de Dyson V6 Fluffy
IMG_20150705_163845
De zuigmond en 2 accessoires

De Dyson V6 Fluffy wordt geleverd inclusief een oplaad-/opbergstation, een speciaal mondstuk voor harde vloeren en 2 opzetstukken; een combinatie zuigmond met zachte haren en een kierenzuigmond. De vloerzuigmond is bekleed met met antistatische koolstofvezelharen waardoor fijn stof en grotere stukken vuil gemakkelijk kunnen worden opgezogen.

Oplaad-/opbergstation
Oplaad-/opbergstation

Je kunt in het speciale oplaad-/opbergstation, dat je aan de muur bevestigt, de 2 hulpstukken opbergen en als je de V6 Fluffy in het oplaadstation hangt, wordt ie automatisch opgeladen en met een opgeladen accu (duurt 3,5 uur) kan je 20 minuten achter elkaar aan de slag. En je kunt ook, voor extra power, de zgn. boostknop inschakelen en dan zuigt de V6 Fluffy extra hard en deze knop is ook te gebruiken als je de Fluffy als kruimeldief gebruikt. En het leegmaken van het stofreservoir is ook erg gemakkelijk, met 1 druk op de knop klikt het reservoir open, aan de onderkant open, en kan je stof, vuil, haren en zand gelijk in de vuilniszak laten vallen.

dyson v6 fluffy reservoir
Legen van het stofreservoir

 

Nu zijn Testman en ik al gebruikers van een Dyson zakloze stofzuiger dus de voordelen hiervan zijn ons bekend. En ons ‘oude’ model voldoet nog steeds prima, alleen heeft ie wel zijn beperkingen. Zo is het zuigen van de trap niet echt gemakkelijk, want je moet rekening houden met de lengte van het snoer en het feit dat de stofzuiger zelf best groot en zwaar is. Ook is het weghalen van spinnenraggen niet heel makkelijk, want als je stofzuiger op de grond laat staan is de steel niet lang genoeg, en als je stofzuiger optilt heb je je handen vol aan én de stofzuigerstang én de stofzuiger zelf en dat is zwaar en onhandig. En aangezien ons huis bestaat uit 3 verdiepingen is het af en toe best wel een gesjouw met de stofzuiger van boven naar beneden en weer terug.

IMG_20150705_164005 IMG_20150705_164030

Het voordeel van de V6 Fluffy is dan ook dat je geen ‘gedoe’ hebt met de snoerlengte, de traptreden gemakkelijk te zuigen zijn (als je de stang loskoppelt) en ook het plafond gemakkelijk gezogen kan worden want je kan heel eenvoudig van de vloer naar het plafond wisselen. Natuurlijk heeft de Fluffy ook wat beperkingen, zoals de accuduur van 20 minuten, maar waarmee wij gemakkelijk onze huiskamer en de trap mee kunnen zuigen en het kleinere stofreservoir, maar als je deze leegt nadat je je Fluffy hebt gebruikt is ie altijd klaar én schoon voor gebruik. En je kunt de zuigmond en de 2 hulpstukken op de stofzuigerstang en op de kruimelzuiger.

IMG_20150705_163929

Conclusie; De Dyson V6 Fluffy pak je, door zijn compactheid, gewicht en formaat, net even wat sneller dan een ‘gewone’ (Dyson) stofzuiger. Ook het feit dat ie draadloos is en ook als kruimeldief te gebruiken is maakt de Fluffy tot een favoriet. Testman vindt de Fluffy een stofzuiger die je voor tussendoor gebruikt, maw. je zuigt 1x per week met je normale stofzuiger en de rest van de week pak je de Fluffy voor het dagelijkse onderhoud.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?