You are here: Home » Beauty » Test; Witte tanden bij WIT

Test; Witte tanden bij WIT

geschreven door Constance

Zoals jullie afgelopen maandag hebben kunnen lezen ben ik langs geweest bij WIT in Amsterdam om mijn gebit te laten bleken.

tandartspraktijk wit

Ik had nog nooit een bleeksessie gehad, maar wel altijd geloofd in de beloftes van Whitening tandpasta’s. (Deze tandpasta’s, behalve die van PrevDent, maken je tanden dus niet witter.) Testman is bezig met de test van de PrevDent Whitening tandpasta & mondwater, dus die test hou je nog tegoed.

ontvangstruimte wit

Hoe gaat het bleken van je gebit bij WIT in zijn werk? WIT werkt op afspraak en bij binnenkomst moet je eerst een vragenlijst invullen. De vragen gaan (natuurlijk) over je gebit, wanneer je laatste tandartsbezoek is geweest, of je allergieën hebt en ook of je andere gezondheidsklachten hebt. Daarna dien je ook het Informed Consent WIT goed te lezen en te ondertekenen. Hierin staat, duidelijk en helder, uitgelegd hoe de behandeling in zijn werk gaat en dat het consult door een tandarts of onder supervisie van een tandarts wordt gedaan. Vervolgens kies je een DVD uit, die je tijdens de behandeling kan gaan bekijken.

behandelruimte wit

Daarna werd ik in de behandelruimte gelaten en begon ik met het poetsen van mijn tanden en kiezen met de PrevDent tandpasta. Vervolgens mocht ik in de tandartsstoel plaatsnemen en werd mijn gebit grondig bekeken. Nu heb ik bijna geen vullingen en ga ik elk half jaar keurig naar de tandarts en de mondhygiëniste maar ik vond het toch wel spannend of mijn gebit geschikt was. En dat was het geval dus daarna ging de bleekbehandeling van start.

Allereerst werd mijn ‘oude’ tandkleur opgemeten dmv. de VITAPAN schaal. Ik kwam uit op A2 en werd mij verteld dat B1 haalbaar zou zijn voor mijn tanden. (Die van nature al best wel wit waren.) Daarna werd er een ‘wangspreider’ (hiermee wordt je mond droog gehouden) in mijn mond aangebracht, daarna werden er watten in mijn wangen en onder mijn lippen geplaatst en tenslotte kreeg ik vaseline op mijn lippen tegen het uitdrogen. En voordat de behandeling echt van start ging, kreeg ik nog een alarmknop in mijn handen; voor het geval dat ik me bijv. niet lekker zou gaan voelen en moest ik een speciale beschermingsbril opzetten.

Mijn tandvlees werd bedekt met een beschermingslaag die werd uitgehard dmv. een speciale lamp. Hiermee kan je tandvlees niet worden aangetast door de waterstofperioxide van 6%. Daarna wordt je gebit ingekwast met de speciale gel, waarbij de Nano-Hydroxyapatiet ervoor zorgt dat het glazuur niet wordt aangetast en dat minuscule beschadigingen aan de oppervlakte van het gebit zelfs gerepareerd worden. En vervolgens werd de lamp tegen mijn gezicht gezet en ging de 1e sessie van 10 minuten van start.

WP_20150511_14_44_42_Pro

In 1e instantie moest ik wel wennen, je mond staat heel onnatuurlijk open, je krijgt een droge tong en je moet wennen aan het feit dat je eigenlijk alleen maar relaxed door je neus kan ademen. Maar doordat ik me naar de DVD (incl. hoofdtelefoon) ging kijken, die ik had gekozen, lukte het me gelijk een stuk beter om me te ontspannen.

Na de eerste 10 minuten werden de restjes weggespoten en kreeg ik weer een nieuwe laag gel, in het totaal heb ik 5x een nieuwe laag gel gekregen, (het aantal keren dat de gel wordt vervangen, wordt per persoon bepaalt), totdat de juiste witheidsgraad is behaald.

WP_20150511_14_44_50_Pro

Alle watten, gaasjes en de mondspreider werden uit mijn mond gehaald en daarna mocht ik alleen nog maar met water naspoelen. En kreeg ik, bij de receptie, een uitgebreide brochure mee, waarin precies staat wat ik, 24 uur lang, wel maar vooral wat ik niet mocht eten. En bleek dat mijn gebit van A2 naar B1 is gegaan, en B1 is de witste (natuurlijke) kleur die je je tanden kan geven. (Althans als je niet de ‘wit/blauwe’ Gerard Joling lach wilt hebben, en dat wilde ik absoluut niet.)

Je moet 24 uur lang een zgn. wit-dieet volgen, maw. ik mocht alleen melk, yoghurt, water, bananen, geschilde appels, wit- of pitabrood, witte rijst, pasta, gekookte aardappelen, witte sauzen en kip en witte vis eten. Dus 24 uur lang, geen thee, koffie, groenten, rood vlees, rode sauzen, drop, sigaretten en zelfs geen lippenstift. In de brochure wordt ook goed uitgelegd hoe je je gebit zo lang mogelijk mooi wit kan houden en ook staan er verschillende recepten in (voor ontbijt, lunch en diner).

Er werd mij verteld dat ik last zou kunnen krijgen van ’tandpijn’ en dan mocht ik een glas lauwwarm water nemen en een paracetamol. Maar ik heb nergens last van gehad, alleen vond ik het wel ‘eng’ om te gaan eten. (Witte pasta met kip en witte saus..) Verder heb ik ’s avonds zo lang mogelijk gewacht met het poetsen van mijn gebit  En ook schijnt het zo te zijn dat de witte kleur (zoals je deze hebt gelijk na de behandeling) iets terug loopt na 24 uur. En natuurlijk is het wel belangrijk om de speciale PrevDent tandpasta en mondwater te blijven gebruiken, voor een langer resultaat.

WP_20150511_14_33_42_Pro-001

Mijn gebit voor de behandeling bij WIT

WP_20150511_17_14_45_Pro(1)-001

Mijn gebit na de behandeling bij WIT

Conclusie; Ik vond het best spannend om mijn tanden te laten bleken, omdat ik niet wist of er nog veel resultaat te behalen zou zijn. Verder was ik ook bang dat ik een ‘Amerikaanse’ onnatuurlijke glimlach zou krijgen, die er nep uitziet en dat mijn tanden en kiezen gevoelig zouden zijn. Maar beide is niet het geval en ik vond het uur, nadat ik me had ontspannen, echt omgevlogen. En het resultaat is echt mooi, en ook heel natuurlijk en ik ben dan ook echt heel erg tevreden en super blij.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Mail & Win; PrevDent tandpasta - Lifestyle.blogo.nl - Lifestyle.blogo.nl 17 mei 2015 - 16:32

[…] Test; Witte tanden bij WIT […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com