You are here: Home » Eten & koken » Sulfree voor sulfiet vrije wijn

Sulfree voor sulfiet vrije wijn

geschreven door Constance

Bijna alle in Nederland verkochte wijnen bevatten het toegevoegde conserveringsmiddel sulfiet. En veel mensen hebben hier, bewust of onbewust, last van bij het drinken van wijn. Met vervelende bijwerkingen als hoofdpijn, astma-aanvallen, buikpijn, hartkloppingen, misselijkheid, huiduitslag of zelfs gewrichtspijnen. En met Sulfree,  maak je zelf sulfiet vrije wijn en heb je hier geen last meer van.

sulfree

Vinologe Jaqueline Niesten heeft Sulfree ontwikkeld en met 1 druppeltje Sulfree maak je korte metten met de schadelijke vrije sulfiet in wijn. Jacqueline heeft lang in de wijn gewerkt, is gediplomeerd vinologe en kandidaat voor Masterchef 2015. Tijdens haar wijnstudie leerde ze over sulfiet in wijn en de bijwerkingen die dat kan geven. Omdat ze er sterk in gelooft dat wijn iets is om echt van te genieten, ging ze op zoek naar een oplossing. Sulfree is een eenvoudig natuurproduct dat er voor zorgt dat heel Nederland sulfietvrij wijn kan drinken.

Sulfree is een speciaal ontwikkelde waterstofperoxide oplossing (H202) die extra zuurstof in je wijn brengt. Deze zuurstof hecht zich aan de vrije sulfieten in je wijn en zet deze om in sulfaten. Sulfaten zitten in deze hoeveelheden ook gewoon in drinkwater en zijn onschuldig.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com