You are here: Home » Design meubels » Moooi in Milaan

Moooi in Milaan

geschreven door Constance

Afgelopen week vond ’s werelds grootste internationale designbeurs weer plaats in Milaan. Op de ‘Salone del Mobile’ werden de mooiste collecties, nieuwste designproducten en veelbelovende ontwerptalenten gepresenteerd. Het Nederlandse merk Moooi was één van de trotse exposanten op de beurs. Het designlabel van topontwerper Marcel Wanders showde niet alleen de laatste collectie, maar lanceerde ook ‘Moooi Carpets’. Dit gloednieuwe onderdeel van Moooi produceert unieke designvloerkleden van exclusieve kwaliteit. Redenen zat dus, om de ontwikkelingen binnen dit Hollandse merk eens onder de loep te nemen.

Moooie achtergrond

Designlabel Moooi is een samenwerking tussen de gedreven topontwerper Marcel Wanders en geboren marketeer Casper Vissers. Toen zij in 2001 de handen ineen sloegen, was het nog maar een kleine stap naar het succesvolle Moooi zoals wij dat nu kennen. Designlabel B&B Italia zag potentie in het nog jonge bedrijf en kocht zich voor maar liefst 50% in. Anno 2015 hebben de eigenzinnige Wanders en Vissers alle aandelen weer terug gekocht en staan nu  geheel op eigen benen. Met vier showrooms in Amsterdam, Londen, Milaan en New York is dit een slimme zet gebleken. De collectie van Moooi heeft er zodoende voor gezorgd dat ‘Dutch Design’ inmiddels over de hele wereld naam en faam heeft gemaakt.

De winners van Wanders

Naast eigenaar van Moooi is Marcel Wanders, zoals gezegd, designer in hart en nieren. Zijn ontwerpen worden door de grootste designlabels over de hele wereld uitgebracht. Zo heeft hij voor verlichtingslabel Flos de Skygarden 1 hanglamp ontworpen.

Flos Skygarden 1 hanglamp

De Flos Skygarden hanglamp is ontworpen door Marcel Wanders.

Ook voor de 2015 collectie van Moooi heeft Wanders weer diverse producten gelanceerd, zoals de Power Nap loungebank en Space-Frame hanglamp. Omdat die laatste van superlicht materiaal is gemaakt, kan hij ondanks zijn flinke afmetingen meebewegen met de luchtstromen.

Power Nap by Marcel Wanders for Moooi

De Moooi Power Nap Sofa ontwierp Marcel Wanders voor de 2015 collectie.

Moooi Space-Frame hanglamp

De Space-Frame hanglamp op de Salone del Mobile 2015

De Pot op

Niet alleen Marcel Wanders bedenkt de Moooiste ontwerpen, ook Bertjan Pot is er ontzettend goed in. Op de beurs van Milaan in 2011 beleefde ‘zijn’ Heracleum hanglamp de primeur. Bertjan Pot vormde voor deze prachtige lamp bundels van elektriciteitsdraden om tot takken van led-verlichting. Inmiddels bestaat de Heracleum-familie uit de Heracleum II, de Heracleum II Small en de Heracleum Big O hanglampen.

Heracleum the Big O by Bertjan Pot for Moooi

De Heracleum the Big O hanglamp is als het ware de kroon op het werk van Bertjan Pot.

Met het aanbreken van een nieuw seizoen voegt Bertjan Pot dit voorjaar nog twee ontwerpen toe aan de prachtige lampenfamilie: de Heracleum Endless en de Heracleum Big O Small hanglampen. In tegenstelling tot de Heracleum Big O Small, die logischerwijs het kleine broertje is van de Big O hanglamp, heeft de Heracleum Endless lamp een nieuwe vorm. Dankzij zijn langwerpige gestalte doet hij het prachtig boven een rechthoekige eet- of leestafel.

Moooi Heracleum Endless hanglamp

Heracleum Endless = tijdloos design.

Moooi veegt de vloer aan…

… Met alle bestaande designvloerkleden. De lancering van Moooi Carpets op Salone del Mobile belooft veel goeds! Deze nieuwe tak binnen Moooi focust zich volledig op het ontwerpen en produceren van vloerkleden van de hoogste kwaliteit en uniek design. Zij maken hiervoor gebruik van een zogenaamde process colour technology waarbij een oneindig aantal kleuren met elkaar gemengd kan worden in de hoogste kwaliteit. Op de beurs in Milaan lichtte Moooi Carpets een tipje van de sluier op wat betreft de mogelijkheden die zij bieden.

Moooi Carpets op de Salone del Mobile

Moooi Carpets op de Salone del Mobile

Moooi Carpets Dry vloerkleed

Het door Marcel Wanders ontworpen ‘Dry’ vloerkleed voor de Moooi Carpet Collection.

Kortom, designlabel Moooi voegt ook in 2015 een aantal prachtige ontwerpen toe aan zijn collectie. Sterker nog, met Moooi Carpets is er een geheel nieuw label ontstaan! Naast de bestaande designproducten van dit Nederlandse merk, zijn binnenkort ook de nieuwste ontwerpen te koop bij Flinders. Houd de site in de gaten voor meer informatie!

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com