Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • De feestdagen IKEA collectie De feestdagen IKEA collectie
  • Met de nieuwe IKEA items creeër je ruimte in huis Met de nieuwe IKEA items creeër je ruimte in huis
  • HEMA viert de lente HEMA viert de lente
  • IKEA lanceert flexibel design IKEA lanceert flexibel design
  • December cadeautip; De slimme SmartHalo voor op je fietsstuur December cadeautip; De slimme SmartHalo voor op je fietsstuur
  • IKEA introduceert staycation, zomerse meubels voor tuin en balkon IKEA introduceert staycation, zomerse meubels voor tuin en balkon
wonen

hue: het nieuwe speeltje van Philips

De nieuwste innovatie van Philips kán je bijna niet zijn ontgaan. Philips hue, een vooruitstrevend systeem voor led-verlichting, wordt dag en nacht aangeprezen op radio en tv. Maar wat is Philips hue eigenlijk? Hoe werkt het en wat kun je er allemaal mee? In dit artikel zetten we hue in de spotlights. Watch and learn!

Philips hue Bloom lamp

Wat is hue?

hue (zonder hoofdletter!) is de nieuwste ontwikkeling van Philips op het gebied van energiezuinige lampen. Met dit intelligente besturingssysteem bedien jij met één beweging over het scherm van je smartphone tot wel vijftig led-lampen in huis. Philips hue gebruik je niet alleen om de verlichting aan- en uit te schakelen, maar ook om iedere lamp een oneindig aantal kleuren en lichtsterktes te geven. Zo kun je gemakkelijk variëren tussen sfeerverlichting en helder daglicht. Bovendien kun je gebruik maken van vooraf ingestelde scènes, zoals leeslicht.

Philips hue leeslicht

‘hue’ werkt het?

Philips hue combineert  energiezuinige led-verlichting met een slim besturingssysteem. Je kunt zelf gemakkelijk aan de slag gaan met Philips hue.  Hiervoor heb je een starterspakket, WiFi-verbinding en smartphone of tablet met Android of iOS nodig. In het starterspakket zitten twee of drie led-lampen en een zogenaamde ‘bridge’. De bridge, een soort modem, is als het ware het hart van het systeem. Je verbindt de bridge met de router van het draadloos netwerk in huis. Vervolgens kun je met de gratis hue-app tot maar liefst vijftig lampen aan deze bridge koppelen.

Philips hue bridge

Hue is ook heel handig

De verlichting van Philips hue is niet alleen heel mooi, maar ook nog eens voor vele doeleinden te gebruiken. Met de vooraf ingestelde scènes, die lichtrecepten worden genoemd, kies je gemakkelijk de verlichting die je nodig hebt. Kun je moeilijk opstaan? Met koelblauw (opstaan) en warmgeel (slapen) licht helpt hue je ritme op te pakken. Ook kun je kiezen voor leeslicht, ontspannende verlichting en lichtkleuren waarbij je je goed kunt concentreren. Bovendien stem je dankzij de hue alarmen, timers en waarschuwingen je de verlichting in huis helemaal af op jouw leven. Zo zorgt Philips hue ervoor dat er op geregelde tijdstippen licht brandt in huis als je op vakantie bent. Of dat het licht aangaat zodra jij thuis komt!

Philips hue beveiligt je woning

De hue-app

Als je Philips hue eenmaal hebt geïnstalleerd, zijn de mogelijkheden eindeloos. De gratis hue-app is zowel met Android als iOS te downloaden, Deze app maakt van jouw smartphone of tablet de afstandsbediening van alle lampen in huis. Met één tik heb je toegang tot alle tinten wit licht en het complete kleurenspectrum. Omdat je zowel individuele lampen als de gehele verlichting kunt veranderen, kun je gemakkelijk de sfeer in huis bepalen. Hiervoor maak je gebruik van vooraf ingestelde scènes, zoals ski of strand, of je kiest één van je eigen foto’s. Sleep deze naar de app en de verlichting neemt de kleuren van de foto over. Wauw! Ook leuk: maak je eigen ‘lichtrecept’ door een ‘als … dan’ formule in te vullen. Bijvoorbeeld: ‘als het gaat regenen, dan kleuren de lampen blauw’. En zie wat er gebeurt…

Philips hue App

Kortom, met Philips hue zet je de stemming naar jouw hand. Wil je nog meer sfeer creëren? Voor een spectaculair effect breid je de hue-familie uit met één van de andere Philips led-lampen zoals de Bloom, Iris of Lightstrips. Je kunt de lampen ook in ’t echt zien in de showroom van woonwinkel FlindersEnjoy!

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?