You are here: Home » Eten & koken » Lunch in Art’otel Amsterdam

Lunch in Art’otel Amsterdam

geschreven door Constance

Afgelopen dinsdag heb ik, samen met Testvriendin A, heerlijk geluncht in het Art’otel in Amsterdam. Het is in wereldsteden, zoals New York, Londen en Parijs, al jarenlang de gewoonste zaak om te gaan lunchen of dineren in een hotel. Maar ook in Amsterdam wordt het lunchen en/of dineren in een hotel steeds populairder.

artotel barIn het Art’otel Amsterdam, dat recht tegenover het Centraal Station ligt, zit restaurant 5&33 en dat is een ‘trefpunt’ met een keuken, bar, bibliotheek, lounge en een gallery.  En door de centrale ligging en sfeervolle atmosfeer en geweldige bediening is dit een perfecte plek voor een uitgebreide ‘vriendinnenlunch’.

Wij hadden een intieme tafel, met 2 loungebanken, in de bar, want daar kan je genieten van lunch en drinks. ’s Avonds wordt het diner in het restaurant geserveerd. Aangezien wij niet konden kiezen wat we wilden eten, kregen we voorstel voor een aantal gerechten en dan konden we deze samen delen. Het diner is ook ‘shared dining’ en ik vind dat stiekem altijd wel heel gemakkelijk, handig en lekker; je kan dan van meer gerechten proeven.

We hebben een selectie van de lunchkaart geproefd; we zijn begonnen met brood & olijfolie, tempura courgettes en Burrata met tomaat en kruiden. Vervolgens een witlofsalade met groene & witte asperges, kwarteleitjes en truffel. Het warme gerecht was ravioli gevuld geitenkaas, aubergine en pijnboompitten. En als dessert eerst een kaasplateau (met Spaanse en Italiaanse kazen) en daarna een aardbeientaartje met ijs en koffie met Limoncello toe. We gingen om 13 uur naar binnen en stonden bijna 4 uur later weer buiten.

We komen snel weer terug, Testvriendin A en ik, want het Art’otel organiseert ook verschillende events; zoals kunstexposities, een G&T workshop en een Pilates Saterday class. En dan daarna, gezellig samen met onze mannen, dineren in het Restaurant.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?