You are here: Home » Accessoires » Test; Mio Combo 5107 LM, navigatie en dashcam in-een

Test; Mio Combo 5107 LM, navigatie en dashcam in-een

geschreven door Constance

Het is alweer ruim 4 jaar geleden dat ik de Mio Spirit V575 TV navigatie heb getest (en ruim 1 jaar geleden de Mio MiVue 388) en de Mio Spirit gebruikten Testman en ik nog steeds, totdat ie 3 weken geleden ineens een zwart scherm gaf; Kapot! Daarom waren we extra blij dat we de Mio Combo 5107 LM mochten gaan testen, dit is een navigatie systeem en en dashcam in-een.

mio comboIk ga beginnen met het navigatiesysteem. De Mio Combo 5107 LM heeft een groot scherm (5′ inch) en is heel mooi compact, waarbij aan de achterkant de camera duidelijk opvalt. Het touchscreen reageert lekker snel (veel sneller dan onze oude Mio Spirit V575 TV) en door de Lifetime Map Updates kan je altijd de allerlaatste kaarten downloaden, gratis. Je doet dit dmv de speciale MioMore-software te installeren op je pc en als je de Mio Combo aansluit worden de laatste updates op de Mio Combo gezet, 4x per jaar. En ook zie je duidelijk op het scherm de flitspalen (snelheid en/of rood licht) staan en ook de updates van de flitspalen worden bij een kaartupdate bijgewerkt. En je kunt met de Mio Combo door heel Europa rijden want er staan meer 40 Europese landen in de Combo.

achterkant camera mio comboHet omzetten van de navigatie naar de dash cam gaat heel gemakkelijk, je drukt op het ‘videocamera’ icoon, op het scherm, en wordt de autoreis automatisch opgenomen, op de bijgeleverd 8GB micro SD-kaart. Dus als je bij een ongeluk betrokken raakt heb je alles op beeld staan. (Hou er wel rekening mee dat dashcam’s niet alle Europese landen toegestaan zijn.) De houder waarin de Mio Combo zit trilt behoorlijk tijdens het rijden en Testman en ik waren dan ook benieuwd naar de kwaliteit van de beelden, maw. of deze niet te schokkerig waren. Maar is dit niet het geval.

Conclusie; Mocht je op zoek zijn naar de nieuw navigatiesysteem dan heeft Mio een aantal modellen voor je (allen zonder dashcam), en als dat geldt ook voor losse dashcam’s. Maar als je niet met 2 apparaten op je voorruit wilt gaan rijden, of omdat je zo’n 2-in-1 model wel makkelijk en handig vindt, dan is de Mio Combo 510 LM een prima keuze. Het scherm is lekker groot en de aanwijzingen heel duidelijk, en ook de opnames van de dashcam stellen absoluut niet teleur.

overzicht opnames

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com