You are here: Home » Design meubels » Nieuw designlabel gespot: MDF Italia

Nieuw designlabel gespot: MDF Italia

geschreven door Constance

Heb jij al kennisgemaakt met het prachtige designlabel MDF Italia? Dit merk is, zoals de naam al doet vermoeden, afkomstig uit Italië en brengt sinds 1992 de mooiste designmeubels op de markt. De stoelen, banken en tafels van MDF zijn strak vormgegeven, maar super comfortabel. Niet gek dus, dat dit merk al vele prijzen heeft gewonnen op het gebied van design en decoratie. Lees snel verder en ontdek wat er zo gaaf is aan MDF Italia!

Sfeerimpressie MDF ITalia

Sfeerimpressie MDF ITalia.

Minimalistische ‘mobili’

De ontwerpen van MDF Italia worden stuk voor stuk gekenmerkt door minimalisme: hoe minder details, hoe beter. Het bijzondere aan deze designs is dat het weglaten van bepaalde elementen een ontwerp niet tekort doet, maar juist een meerwaarde geeft.

MDF Italia Tense tafel

Op deze foto kun je goed zien hoe bijzonder het kan zijn om juist details weg te laten.

MDF Italia werd in 1992 opgericht door Bruno Fattorini. De letters in de naam ‘MDF’ zijn dan ook een afkorting van het Italiaanse ‘Mobili di Fattorini’, oftewel ‘meubels van Fattorini’. Hoewel Bruno Fattorini de eerste tien jaar zelf verantwoordelijk was voor alle ontwerpen binnen de collectie, doet hij dit inmiddels samen met bijna twintig andere designers.

Aan tafel met MDF Italia!

Het motto ‘eenvoud is goud’ zie je terug in alle tafels, stoelen en banken van MDF Italia. Neem bijvoorbeeld de superstrakke Tense-tafel. Het tafelblad kan tot wel vier meter lang worden gemaakt en dat allemaal uit één stuk materiaal! Dankzij moderne technologieën blijft het blad, ondanks dat het zo groot is, toch mooi vlak. Bovendien kun je één of meerdere openingen in het tafelblad laten verwerken, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als kabelgoot of pennenbak. Daarom is de tafel niet alleen geschikt als eetkamertafel, maar ook voor gebruik op kantoor.

MDF Italia Tense tafel

Aan de Tense tafel kun je lekker aan knutselen, borrelen, kletsen, lezen, studeren, een spelletje spelen, en ga zo maar door!

Go with the Flow

Een van de meest bekende ontwerpen van MDF Italia is de Flow productfamilie. De stoelen uit deze lijn zijn ontworpen door Jean Marie Massaud en de collectie is de afgelopen jaren enorm uitgebreid. Wat vind je bijvoorbeeld van het jongste lid van de familie, de Flow Slim Armchair? Deze stoel heeft een elegante uitstraling dankzij de aanzienlijk slankere armleuningen dan het oorspronkelijke ontwerp. Je hebt de keuze uit diverse kleuren en soorten zittingen voor de Flow stoelen. Wij zijn dol op de comfortabele, gestoffeerde zitkussens! Bovendien is er een oneindig aantal onderstellen beschikbaar, zoals een houten vierpoot, metalen sledepoot, enkele poot en onderstel met wieltjes.

MDF Flow Slim Armchair

Mooi hè, alle varianten van de MDF Flow Slim Armchair bij elkaar!

MDF Italia: Rock ’n Roll

Simpel maar origineel, stevig maar elegant: dat is de Rock Table tafel van MDF Italia! Wie had ooit gedacht dat een slank en stijlvol tafelblad zo goed zou combineren met een robuuste poot in betonlook? Dit ontwerp is een echte eyecatcher in iedere woonkamer. De MDF Italia Rock Table zou trouwens ook niet misstaan op kantoor of in een sjiek restaurant. Omdat de tafel verkrijgbaar is in diverse afwerkingen, breedtes en hoogtes, kun je hem als bartafel, eettafel of vergadertafel gebruiken. Mooi en multifunctioneel, dus!

Sfeerbeeld MDF Italia

De Rock Table tafel van MDF Italia is de perfecte balans tussen solid en stijlvol.

Kortom, MDF Italia is echt een pareltje in de design wereld. In Nederland kun je bij een klein aantal leveranciers terecht voor dit prachtige merk, waaronder woonwinkel Flinders. We zijn benieuwd wat jij van dit design label vindt!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com