You are here: Home » Accessoires » Grote schoonmaak voor je Smartphone

Grote schoonmaak voor je Smartphone

geschreven door Constance

Het voorjaar komt eraan, dus tijd voor een grote schoonmaak. Niet alleen in je huis maar dat geldt ook voor je smartphone. Hieronder krijg je 8 tips voor een grote schoonmaak voor je smartphone. (Met dank aan Microsoft.)

voorjaarsschoonmaak1. Ruim je startscherm op; Een goed begin is het halve werk. De eerste taak is dus je startscherm. Categoriseer je apps in groepen en bekijk ze kritisch: gebruik je een app niet of nauwelijks, verwijder ‘m dan van het startscherm. Ruil ‘m bijvoorbeeld in voor de TileArt-app. Daarmee orden je heel simpel het startscherm van je smartphone. En om het helemaal af te maken, breng je een persoonlijke touch aan met een van je eigen afbeeldingen als achtergrond, je favoriete vakantiefoto bijvoorbeeld.

2. Zet je gegevens achter slot en grendel. Onderwerp je smartphone aan een grondig onderzoek. Heb je echt al je waardevolle informatie beveiligd met een wachtwoord? Kan iemand zomaar in jouw smartphone als je ‘m ergens verliest? Ga ook na of je wachtwoorden wel sterk genoeg zijn. Zo verklein je de kans dat hackers ze kraken en in je cloud kunnen komen. Veiligheid gaat boven alles, dus is het ook raadzaam te controleren of grijpgrage kinderhanden niet per ongeluk je favoriete foto’s kunnen verwijderen.

3. Richt een virtuele speeltuin in. (Deze tip is speciaal bedoeld voor alle Lumia smartphone bezitters.) Wist je trouwens dat je je kind helemaal probleemloos met je Lumia kunt laten spelen in de Speelhoek (te vinden onder Instellingen)? Op deze plek kan je kind z’n gang gaan met de games, apps, muziek en video’s die jij daar hebt neergezet. Al het andere op je smartphone is voor hem of haar niet toegankelijk, want je wilt natuurlijk niet dat ineens al je e-mails verdwenen zijn.

4. Zorg voor muzikale omlijsting; Bewezen feit: schoonmaken gaat een stuk effectiever als je ondertussen luistert naar muziek of een podcast. Dus stel een toffe playlist samen op Spotify of MixRadio en aan de slag.

5. Ga voor draadloos. Zeg jij: foto’s opslaan, muziek downloaden, je smartphone opladen? Dan zeggen wij: OneDrive, Spotify, draadloze oplader. Draden zijn dankzij talloze clouddiensten verleden tijd. Ben je toch aan die snoeren gehecht, voorkom dan wel die bekende dradenwarboel. Label ze, houd ze recht met een klip en rol ze op met zo’n handige katrol.

6. Maak een einde aan stapels papier. Al je notities, recepten, financiële overzichten en to-do-lijsten altijd binnen handbereik  klinkt dat niet ideaal? Gebruik je smartphone als één centrale opslagplaats. Synchroniseer bijvoorbeeld je computer met je smartphone, bewaar documenten in de cloud en lees Amazon Kindle eBooks meteen vanuit de app. Digitaliseer je leven met OneDrive en je hoeft nooit meer stapels papier te doorzoeken.

7. Blijf altijd up-to-date. Klinkt logisch, wordt toch vaak vergeten: check regelmatig of er nieuwe systeemupdates zijn. En zorg ervoor dat je altijd de laatste versie van je apps hebt draaien. Zo hou je je smartphone in shape.

8. Desinfecteer. Toch nog even over die buitenkant. Bedenk je eens waar je je smartphone allemaal mee naar toe neemt. De sportschool, een restaurant, de wc? Hij komt met veel meer bacteriën in aanraking dan je je ooit kunt voorstellen. Een grondige desinfectie zo nu en dan kan dus geen kwaad. Gebruik gewoon een mix van schoonmaakazijn en water. Of kies voor zo’n handig wegwerpdoekje, dat speciaal voor smartphones gemaakt is en het scherm niet aantast. Een kind kan de was doen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?