You are here: Home » Gadget nieuws » Doro & Claria lanceren smartphone voor blinden & slechtzienden

Doro & Claria lanceren smartphone voor blinden & slechtzienden

geschreven door Constance

Speciaal voor blinden & slechtzienden lanceren Doro & Claria een smartphone, want zij kunnen met de huidige smartphones niet uit de voeten. Doro & Claria hebben 2 speciale modellen ontwikkeld met speciale functies die blinden en slechtzienden helpen hun smartphone nog beter te gebruiken.

Doro Claria 820De Doro 820 Claria en Doro 820 Mini Claria smartphones zijn ontwikkeld naar Doro’s designprincipe om mobiele telefoons te ontwerpen die te gebruiken zijn door iedereen. Deze nieuwe toestellen zijn gebaseerd op de Doro Liberto 820 en Doro Liberto 820 Mini. Hierdoor beschikken de toestellen over een ergonomisch design, extra versterkt HD-geluid, een extra grip en fysieke toetsen.

Claria Vox software biedt een 100% sprekende interface zodat je tijdens het navigeren door het toestel op ieder moment gegidst worden. De stem helpt je stap voor stap door functies op een simpele en intuïtieve manier. Doro’s kraakhelder geluid garandeert een verstaanbare audio ervaring voor de gebruiker. Bovendien hebben de toestellen tastbare referentiepunten zodat gebruikers het menu van de toestellen snel leren kennen. Zo beschikt de toets met het cijfer ‘vijf’ over een verhoogd rondje en hebben navigatie en beltoetsen duidelijke randen. Deze tastbare herkenningspunten verminderen de onduidelijkheid die blinden en slechtzienden ervaren bij touch screen toestellen.

Doro Claria 820 MiniDe camera van de smartphones is een intelligent ‘oog’ en heeft verschillende functies zoals OCR om je te assisteren bij het lezen en identificeert kleuren wat bijvoorbeeld handig is bij het kopen van kleding of cadeaus. Andere functies, die ook worden ondersteund dmv. de sprekende interface, zijn een muziekspeler, email applicatie, web browser een app voor het lezen van boeken. Zo bieden beide toestellen een eenvoudige en complete smarthphone ervaring met een zeer intuïtieve interface.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com