You are here: Home » Accessoires » Test; Philips Saeco Minuto espressomachine

Test; Philips Saeco Minuto espressomachine

geschreven door Constance

Een paar weken geleden heb ik van Philips de Philips Saeco Minuto espressomachine opgestuurd gekregen voor een test. Ik wilde graag eens een volautomatische espressomachine proberen, nadat mijn, nog maar 1 jaar oude, Nespresso het had begeven.

saeco minutoTestman en ik drinken elke dag een paar koppen koffie en Testman wisselt een dopio af met een espresso machiatto (espresso met een wolkje warme melk) en ikzelf drink alleen espresso of een dubbele espresso (dopio).

reservoirDe Philips Saeco Minuto heeft een apart water reservoir en een bonenreservoir. Je kunt in de Saeco Minuto alleen maar koffiebonen doen, maar het voordeel daarvan is wel dat je koffie altijd vers gemalen wordt en dus altijd een vers kopje koffie drinkt. Je kunt kiezen uit 1 of 2 kopjes tegelijk zetten en met de zgn. ‘memo-functie’ kan je zelf bepalen hoe sterk je je koffie wilt drinken en hoe vol je je kopje gevuld wil hebben. Dit laatste is ideaal als je altijd hetzelfde maat kopje of glas gebruikt.

Verder kan je ook, ook zonder de memo functie, de sterkte van je koffie aanpassen; van 1 t/m 5 bonen, maw. van sterk tot zeer sterk.

Ook kan je melk opstomen, voor een capuccino of een machiato, en wil je snel een kopje thee dan kan er ook, uit het melkopstoomtuitje, heet water gehaald worden. En dit is geen kokend water maar wel is het water echt heet genoeg voor een lekker kopje thee, zonder de bekende schuimkraag.

Het schoonmaken van de zetgroep is heel eenvoudig en ook valt het Testman en mij op dat we relatief lang met 1 kilopak koffiebonen doen. En dat is scheelt ook in je portemonnee, zeker in verhouding met de bekende Nespresso Cups.

displayAls het water op is, geeft het display dit keurig aan, en dit gebeurt ook als het opvangbakje vol is. Bij het opwarmen van de machine, zie je dit ook op scherm en ook op het display is te zien of je koffie klaar is.

Een nadeel van volautomatische espressomachines kan het regelmatig ontkalken en reinigen zijn, maar ook dat is bij de Philips Saeco Minuto zo klaar. En nu hebben wij een van de meest uitgebreide modellen thuis gekregen, maar je kunt ook kiezen voor een simpeler model Minuto (zonder melkopschuimtuitje) en dan een losse melkopschuimer erbij kopen.

Conclusie; Testman en ik zijn erg enthousiast over de Philips Saeco Minuto en we raden deze volautomaat dan ook van harte aan. We hebben 1 minpuntje, het melkopstoomtuitje is een beetje moeilijk schoon te maken en wij gebruiken dit dan ook niet. We hebben voor opgeschuimde melk een aparte melkopschuimer in gebruik, maar dat is natuurlijk iets persoonlijks en niet echt een minpuntje te noemen. Philips, we willen hem niet meer kwijt!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LYvhh6v0INY[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com