You are here: Home » Gadget test » Test; Honeywell Round Connected thermostaat

Test; Honeywell Round Connected thermostaat

geschreven door Constance

Ik heb jullie al gemeld dat ik, voor mijn vakantiehuisje, de Honeywell Round Connected thermostaat zou gaan testen. Hij is vorige week binnengekomen en gisteren heb ik deze thermostaat geïnstalleerd.

WP_20150118_14_43_59_ProEr zijn 2 verschillende modellen van de Honeywell Round Connected te koop; de Round Connected Modulation of de Round Connected Wireless on/off. En het is afhankelijk van je ketel welke Round Connected je moet aanschaffen. Nu hing er in ons vakantiehuis al een ‘oudere’ Honeywell Modulation thermostaat en daardoor hebben wij ook van de Connected type Modulation ontvangen.

Gisterenmiddag heb ik de Honeywell Round Connected geïnstalleerd. Bij de Nest thermostaat moest dit door een Nest installateur gedaan worden, en dit was (in mijn geval) bij de Round Connected niet nodig. Allereerst moest ik de oude thermostaat van de houder op de muur afhalen en vervolgens de Round Connected op de reeds geïnstalleerde montageplaat klikken. (Er zat ook een nieuwe montageplaat bij de Round Connected maar deze gebruik je alleen als je voorheen nog geen Honeywell thermostaat had.) En dat was alles vwb. het wisselen van de thermostaat.

Daarna moest de internet gateway geplaatst worden, hiervoor heb je een stopcontact in je meterkast nodig en een vrije poort op je internetrouter. Je steekt de stekker in het stopcontact en de (meegeleverde) kabel in de gateway en de router. Noteer voordat je dit doet het MAC en CRC code dat onderop de gateway staat want dit heb je weer nodig als je je Honeywell Round Connected aanmeldt. In de gebruiksaanwijzing staat dat je eerst je thermostaat moet aanmelden en tijdens de aanmelding krijg je melding dat je de MAC en de CRC code moet invoeren, dus ik kon weer terug naar de meterkast voor deze codes. (Honeywell, vermeld in de nieuwe gebruiksaanwijzing aub dat je, voordat je de gateway in de meterkast plaatst deze codes noteert ipv. achteraf.)

Screenshot_2015-01-18-18-07-06 Screenshot_2015-01-18-18-09-53 Screenshot_2015-01-18-18-10-22Je maakt op mytotalconnectcomfort.com een account aan en je geeft de thermostaat een naam. Als je de aanmelding hebt voltooid dan download je vervolgens de Honeywell Total Connect Comfort app (iOs en Android). Op deze app kan je de gewenste temperatuur invoeren, en dit kan je doen per uur, per dagdeel, per dag of per week. Ook kan je een constante temperatuur kiezen, een eco-stand, afwezigheidsstand of verwarming uit. Verder kan je de Honeywell Round Connected ook verbinden met IFTTT (IF This Then That) en hiermee kan je bijv. ook je verwarming aan of uit laten gaan wanneer je binnen een bepaalde straal van je huis bent. Dit kan je instellen op de speciale IFTTT app (iOs en Android). Even ter verduidelijking; IFTTT is een interactieve dienst waarmee je verschillende apps met elkaar kan koppelen en verbinden.

De gehele installatie heeft 15 minuten geduurd; maw. de thermostaat omgewisseld, de gateway aangesloten op de router, mijn account aangemaakt, de Total Connect Comfort app en de IFTTT app gedownload, dus een fluitje van een cent. Ik ben benieuwd hoe deze thermostaat zijn werk doet dus binnenkort lees je meer over de Honeywell Round Connected.

Screenshot_2015-01-18-18-11-39

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com