You are here: Home » Digitale fotografie » Nikon introduceert de Nikon D5500

Nikon introduceert de Nikon D5500

geschreven door Constance

Nikon introduceert de Nikon D5500, de eerste DX-formaat camera met een kantelbaar touchscreen. Deze lichte, compacte D-SLR-camera zorgt ervoor dat je altijd mooie foto’s kan maken, ook bij snelle bewegingen, weinig licht of als je je foto’s wilt afdrukken op groot formaat.

D5500Nikon´s D5500 (24,2 mp) is aanzienlijk lichter en veel compacter dan zijn voorganger, en door de  comfortabele diepe greep kan je de camera goed vasthouden. Via het gevoelige kantelbare touchscreen is de camera simpel te bedienen, vergelijkbaar met een smartphone, en dankzij de ingebouwde WiFi zijn foto’s eenvoudig te downloaden en te delen.

Je kunt het touchscreen gebruiken voor allerlei zaken, zoals scherp stellen, of een opname maken.  Maar het diafragma, ISO-gevoeligheid en de sluitertijd zijn aan te passen. Verder kan je foto’s vergroten of door je albums bladeren en dat allemaal op het touchscreen. Dankzij de functie Aanraak-Fn, zijn belangrijke instellingen snel op het touchscreen aan te passen, zelfs bij het maken van opnamen via de zoeker. Maximaal zijn er acht instellingen toe te wijzen aan deze functie, inclusief scherpstelpunten, AF-veldstanden, diafragma en ISO-gevoeligheid.

d5500 schermDe D5500 is ook geschikt voor het maken van HD-video opnames en kan je je opnames start met 1 druk op de speciale videoknop.

Voor elke situatie is er een NIKKOR objectief beschikbaar, van compacte zoomobjectieven die perfect zijn voor algemeen gebruik of voor reizen, lichtsterke objectieven met een vaste brandpuntsafstand die een prachtige bokeh (onscherpe achtergrond) mogelijk maken, tot telelenzen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?