You are here: Home » Accessoires » Test; Nest Thermostat

Test; Nest Thermostat

geschreven door Constance

Jullie hebben kunnen lezen dat ik de Nest Thermostat opgestuurd heb gekregen voor een test. Nu heb ik even moeten wachten totdat de Nest was aangesloten (door een erkende Nest installateur) maar ook dat is nu gelukt en ‘hangt’ de Nest alweer ruim een week bij ons in huis.

nest-thermostatWe hadden al ervaringen met een WiFi thermostaat (Essent) maar die beviel ons niet helemaal. Vaak werkte ie niet zoals het moest, of konden we de app niet bereiken. En het bleek dat we daarin niet de enigen waren. Ook vond ik het programma waarmee de temperatuur in kon stellen niet handig en gebruiksvriendelijk.

De Nest ziet er allereerst mooi uit, en het aansluiten was een fluitje van een cent. De installateur was na 20 minuten klaar en werkte de Nest. Daarna hebben we de Nest-app (iOs en Android) gedownload en verbinding gemaakt. En ook dit werkt vlekkeloos. Het instellen van een uitgebreid ‘verwarmingsprogramma’ kan je via de speciale Nest Home pagina doen. En je kunt per dag heel verschillende temperaturen op verschillende tijdstippen instellen. Ook weet Nest, dmv. de bewegingsmeter, of je thuis bent; maw. of je huis verwarmt moet worden en natuurlijk kan je ook een ‘niet-thuis’ temperatuur instellen, dat is ideaal voor tijdens een langere afwezigheid, bijv. vakantie. En ook de app werkt perfect want als ik onderweg ben en ik zet de Nest aan, is mijn huis heerlijk warm als ik thuis ben.

Schermafdruk 2014-12-22 11.39.50 Schermafdruk 2014-12-22 11.40.10De Nest Protect (rook- en koolmonoxidemelder) hebben we zelf geïnstalleerd (dat hangt wel van het model af, ik heb de Protect die op batterijen werkt, er is er ook een op netstroom) maar je kunt natuurlijk ook de installateur vragen om de Protect voor je te installeren. De Nest Protect communiceert met de Nest Thermostat en elke dag doet Nest Protect een ‘zelftest’ voor alle interne sensoren. Daarnaast wordt een test uitgevoerd van de conditie van de batterijen Nest Protect Batterij of reservebatterijen Nest Protect Netvoeding (230 V) en de wifi-verbinding. Dus weet je zeker dat de Protect werkt op het moment dat je deze nodig hebt (wat je natuurlijk niet hoopt). Maar mocht er een rook- of koolmonoxide melding zijn in je huis dan krijg je dit te horen dmv. een gesproken melding in combinatie met een alarmmelding.

nest-protectConclusie; onze eerste ervaringen met Nest Thermostat zijn heel goed, en na 1 maand moet ie nog beter werken want het is een zgn. zelflerende thermostaat en dan weet ie precies wanneer we wel of niet thuis zijn. Het is misschien een vreemd kerstcadeau maar ik zou zeggen, leg de Nest Thermostat onder de boom. Hij is handig, praktisch en ook je energierekening heeft er baat bij.

In de toekomst komen er steeds meer aanbieders die gaan samenwerken met Nest, zoals autofabrikanten, en als je dan binnen een bepaalde straal van je huis komt gaat Nest automatisch aan en kom je thuis in een lekker warm huis.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com