You are here: Home » In & om het huis » Een passende radiator kiezen

Een passende radiator kiezen

geschreven door Constance
central heating radiator

central heating radiator

Een mooi ingericht huis is belangrijk, maar niet voldoende. Je huis moet ook behaaglijk zijn. En dat betekent dat je voldoende aandacht moet geven aan je binnenklimaat. Een juiste verdeling van de warmte, daar gaat het om.

Jezelf prettig voelen

In je woning heb je aandacht besteed aan de juiste inrichting. Alle meubels passen bij elkaar, de verschillende vormen zijn qua stijl precies op elkaar afgestemd of zorgen voor het noodzakelijke contrast. Hetzelfde geldt voor de gebruikte kleuren. Dit alles geeft je een prettig gevoel, het zorgt voor de noodzakelijke veiligheid en geborgenheid. Het maakt je huis tot een fijne woonplek. De warme kleuren maken je blij.

Maar die warmte

Maar helaas, warme kleuren zijn niet genoeg. De binnentemperatuur moet ook zorgen voor de noodzakelijke warmte en behaaglijkheid. Als het buiten kouder is, zet je de verwarming aan en stel je de thermostaat in. De CV ketel slaat aan en de kou wordt binnenshuis snel verdreven. Tenminste, als het allemaal klopt.

De juiste afstemming

Om een vertrek te kunnen verwarmen zijn een aantal factoren van belang:

 • De isolatie
  Het spreekt voor zich dat een goed geïsoleerd huis de warmte binnenhoudt. Dubbel glas, vloerisolatie en spouwmuurisolatie zorgen voor de noodzakelijke bescherming tegen weglekkende warmte.
 • De afmetingen van de ruimte
  Hoe groter een ruimte is, hoe groter de radiator moet zijn. Vaak zie je in grotere ruimtes ook meerdere radiatoren hangen.
 • De capaciteit van de gebruikte radiator
  Vooral in een grotere ruimte is het niet voldoende om meerdere radiatoren te hangen, het gaat er ook om dat ze voldoende groot zijn. Grotere vlakken geven meer warmte aan de lucht in het vertrek af. Radiatoren met dubbele platen zijn dus efficiënter dan de enkel uitgevoerde exemplaren.
 • De capaciteit van de verwarmingsketel
  Al die warmtevlakken van de radiatoren moeten uiteraard voldoende van warm water worden voorzien. Dat betekent dat de ketel voldoende warmte moet genereren en moet beschikken over een pomp die het water snel genoeg rond kan pompen.

En nog een factor van belang

Als de capaciteit van de radiator bekend is, kan er een keuze worden gemaakt. Van de traditionele radiatoren tot de stijlvol uitgevoerde designexemplaren, die in allerlei modellen en maten verkrijgbaar zijn bij CVTotaal. Een verwarmingsradiator moet natuurlijk functioneel zijn, maar mag daarnaast ook gewoon mooi zijn.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?