You are here: Home » Gadget nieuws » Test; Jawbone UP MOVE

Test; Jawbone UP MOVE

geschreven door Constance

Vorige maand heeft Jawbone weer een nieuwe bewegingsarmband gelanceerd, de UP MOVE en natuurlijk sloeg ik de aanbieding voor een test niet af.

jawbone-up-move witDe Jawbone UP MOVE wordt geleverd met een clip en als extra accessoire kan je een armband erbij kopen. Dit raad ik je zeer aan, want mijn ervaringen met clips en bewegingsmeters zijn verre van ideaal. Ik vergeet deze dan vast te maken, of uit mijn kleding te halen, of vergeet hem gewoon mee te nemen. Een armband daar in tegen draag ik altijd dus die vergeet ik niet. Ik heb dan ook de clip niet getest maar wel de meegeleverde armband.

Het in- en uithalen van de UP MOVE, uit de clip, gaat niet heel soepel, hij zit vrij stevig vast, maar je stopt hem wel gemakkelijk in de armband. Daarna is het wel belangrijk dat je een Jawbone account aanmaakt, of als je dat al hebt, dit account synchroniseert met de UP MOVE.

Jawbone-UP-Move armbandDe UP MOVE registreert je bewegingen, calorieverbruik en ook je slaapritme. Om te wisselen van de dag naar de nacht stand moet je op de ‘wijzerplaat’ drukken en je ziet het lampje van dag naar nacht verspringen. En in de ochtend doe je hetzelfde om weer naar de dagstand te gaan. Je kunt op de UP-app precies zien hoe de score van de dag is en elke dag krijg je ook gezonde eet- en beweegtips. De slaapritmestand van de UP MOVE is eigenlijk de eerste die ik regelmatig gebruik, en de reden is eenvoudig; je hoeft er niet veel voor te doen. (Dit is bij andere bewegingsarmbanden vaak wel anders.)

Screenshot_2014-12-17-15-25-22Ik heb dus de afgelopen weken met de Jawbone UP MOVE en de FitBit Flex. (De FitBit Flex wordt altijd door mij gedragen en geldt voor mij als ‘ijkpunt’.)

Zoals jullie kunnen zien zitten er wat verschillen in afstand, calorieverbruik en stappen maar deze zijn niet extreem.

Screenshot_2014-12-17-16-42-22Screenshot_2014-12-17-16-41-38(1)Conclusie; ik vind de Jawbone UP MOVE een prima bewegingsarmband (waarbij ik een voorkeur heb voor de los verkrijgbare armband ipv de meegeleverde clip). En zeker als je de prijs vergelijkt met andere armbanden; de UP MOVE kost slechts euro 49,95 en dat vind ik een koopje en hij presteert echt prima.  Kortom, ideaal Kerstcadeau!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com